Honeymoonin Parasta Antia Meksikosta ~ChickenSoup

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

n.1 rkl kokonaisia mustapippureita
n.2 rkl korianterin siemeniä
2 kpl porkkananpaloja
1 kpl sipuli
2 kpl chili (oman maun mukaan tuoreita)
n.2 l vettä
1 kpl kasvisliemikuutio (tai kana)
1,5 rkl kanafondia (tai liemikuutio)
4 kpl broilerin rintafileetä (maustamaton)
1 rkl öljyä
0,5-1 dl tuoretta korianterisilppua
n.2 dl makeita maissinjyviä (pakaste)
1 kpl porkkana suikaleina
1 kpl lime

Jaa resepti

Ohje

Tämä oli alustava kokeilu onnistunko saamaan raaka-aineillani lähellekään yksinkertaista ja mausteista kanakeittoa mitä Meksikossa meille tarjoiltiin. Siksi raaka-aineet ovat noin suurinpiirtein sinnepäin ja ohjeistus vain suuntaa antava, näin tein itse, seuraavalla kerralla ehkä toisin ja paremmin... Meksikossa keitossa ei tietenkään ollut mitään broilerin rintapaloja vaan kokonainen kana joka toi makua keittoon paljon paremmin kuin mikään.

Paahda kattilassa pippurit, korianterin siemenet, porkkanat ja sipulipalat. Lisää vesi ja ropsaus suolaa.

Kun vesi kiehuu lisää broilerit. Keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, paksut rintafileet kypsyivät itselläni n.10 minuutissa jonka jälkeen otin ne pois ja lisäsin viipaloituna vasta lopussa keittoon.

Lisää pilkotut chilit (jätä osa), fondit ja liemikuutiot, annan hautua ja makustua.

Ota broilerit liemestä ja pilko ne. Siivilöi loppuliemi. Lisää broilerinpalat liemeen, lisää puolet silputusta korianterista, öljy, loput chilit (voit jättää ne myös tarjottavaksi keiton kanssa), porkkanasuikaleet ja maissit.

Anna keiton makuuntua ja porkkanan kypsyä, lisää lopuksi limen mehua -varaa myös tarjoiluun muutama limenlohko per syöjä.

Keittoa tehdessä tarkista koko ajan makua- jos olet epävarma chilin käyttäjä älä edes tee tätä ;) Suolaisuutta kannattaa myös tarkkailla. Tarkoitus on olla yksinkertainen mutta sopivan tulinen, kirpeähkö keitto jota maissit tasapainottavat makeudellaan.

Tarjoa keitto tuorean korianterisilpun, limelohkojen, chilin ja tostadaksien / riisin / tuoreiden tortillalättyjen kera.

Jos vain saat jostain oikeaa kanaa niin käytä sitä, myös broilerin rasvaisempia osia voisi tähän koittaa. Reseptiin linkitettynä sekä meksikolaisia että meksikolaistyyppisiä reseptejä. 

 

8.10.2023 toinen versio: luulliset broilerin rintaleikkeet laitetaan öljyttyyn vuokaan, maustetaan suolalla, pippurilla, savupaprikalla. Mukaan kasviksia: sipulia, valkosipulia, porkkanaa, chiliä, tomaattia, juuriselleri, valkosipulia. Paahdetaan ensin uunissa jonka jälkeen lisätään kanalientä ja kypsennetään broilerit kypsäksi.

Siivilöidään liemi, tarkistetaan maku. Liemeen broilerin lihaa, halutessa juureksia/vihanneksia, lisää chiliä tarvittaessa, korianteria. Itse lisäsin vielä kanalientä ja laitoin liemeen luut sekä nahat ja kasvikset vielä makua antamaan, kiehuttelin kattilassa tovin. Sitten siivilöin uudestaan.

Annokseen mukaan tortillasipsejä tai tostadasta, limeä, (chiliä) (korianteria), sipulisilppua. Omassani en tarvinnut lisää chiliä ja sipulisilpun unohdin mutta tämä maku oli kyllä järjettömän hyvä. Suositus. 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 8 Maissivehnätortillat
  • 3 6 Maalais-salsa
  • 3 2 Tostada / Totopos
  • 2 0 Perunatortillat-Tacos dorados de papa
  • 2 2 Meidän Mole-kastike (mausteinen meksikolaiskastike)
  • 1 1 Tomaattimehu
  • 0 0 Piknikki Guacamole

Samankaltaisia reseptejä

  • 26 2 Panang curry
  • 20 14 Tonnikalapihvit meksikolaisittain
  • 5 6 Broileripyörykät kookosliemessä
  • 11 10 Parasta pöytään! 21.3.2015
  • 4 2 BroileriNuudeli-keitto
  • 7 8 Hot Lady Wok

Kommentit

Taskuvenus
Muy simple, muy bien! Saattaa vaikuttaa että olisi monimutkainen mutta ei ole, lopputulos todellakin vei meidät takaisin honeymoonille hotellin pikkolon suosittelemaan, paikallisten suosimaan kulmakuppilaan jossa tämä keitos (ilman maissia&porkkanaa) oli niin jumalaista. Jumalaista ja tulista ;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään