Yhteistyössä

Hummerisalaatti kuoressaan Alkupalat Salaatit Gluteeniton Sokeriton Maidoton Vähähiilihydraattinen

Reseptiä katsottu 1 865 kertaa
Poimi muistitaululle
Lisää suosikkeihin

  • Anna peukku 5
  • Luo kokkausmerkintä
  • Kommentoi ja kysy 6
  • Lähetä sähköpostitse

Tekijän tiedot

Käyttäjäkuva

matlust

Livsnjutare! Motto: Elämä on liian lyhyt, siitä pitää nauttia!
Kirjoita viesti

Raaka-aineet

4 annosta Lisää ostoslistalle  
2 kpl hummeria, joko kanadalaisia tai sitten länsi-rannikon ( ruotsi) Lisää ostoslistalle
1-2 dl majoneesia Lisää ostoslistalle
3,5 rkl vihreitä yrtejä ( 1 rkl hakattua persiljaa, 1 rkl kirveliä/ körvl, 1 rkl tuoretta lehtipinaattia, hieman hakattua tilliä Lisää ostoslistalle
3-4 kpl keitettyä kananmunaa Lisää ostoslistalle
petit pois eli pieniä vihreitä herneitä ( purkissa olevat maistuvat parhaille) Lisää ostoslistalle

Ohjeet

Valmistusaika 30 - 60 min

Irroita hummerin sakset käsivarsineen ja laita ne sivuun.Halkaise keitetyt hummerit veitsellä niskan kohdalta jossa on risti. Poista vatsalaukku ja suoli. Ota varovaisesti pois häntäliha ja leikkaa veitsellä irti vain se kaunis osa ja laita talteen se osa joka on lähinnä keskiosaa, poista myös voi ja jos on mäti ja laita ne sivuun. Halkaise hummerin saksi pähkinänsärkijällä, ota liha kokonaisena ulos kuoren sisältä ja laita se sivuun. Murskaa nyt loput "käsivarresta" pähkinänsärkijällä ja laita nekin sivuun. Kun nämä kaikki on tehty sinulla on neljä häntää ja neljä kokonaista saksea. Ota nyt leikkuulaudalle kaikki ne lihat jotka on poistettu hummerinsisältä paloina, sekä voi ja mäti, laita ne veitsellä pieniksi paloiksi. Kuori keitetyt kananmunat ja säästä yksi muna kokonaisena ja ne loput hakkaa ne pieniksi paloiksi ja aukaise hernepurkki ja annan nesteen valua siivilässä. Jos teet majoneesin itse tässä tulee ohje: 2 munan keltuaista, 1 tl vinäger, ½ tl sinappia (dijon) 1dl oljyä, suolaa, pippuria ja jos haluaa cayennepippuria. Laita kaikki ainekset käsisekoittimen purkkiin ja sekoita käsisekoittimella aineet keskenään.Maista ja tarkista suola.  Muuten voi käyttää kaupan majonäsiä. Tähän sekoitat ne vihreät yrtit jotka on murskattu pieniksi. Sekoita nyt majonäs, hummerin hakattu liha, kananmunat ja herneet varovaisesti keskenään, melkein vain nostamalla ja tekemällä kahdeksikkoa. Nyt pitäisi täytteen olla aika paksua.

Täytä hummerinkuoret täytteellä ja leikkaa häntäpalat hieman sivuttain diagonaalisesti ja asetä se täytteen päälle häntäosaan, leikkaa kananmunat lohkoiksi ja aseta pääpuolelle vinottain. Nosta hummerinsaksi nojaamaan salaatinlehden ja kananmunan lokon päälle. Laita tilliä päälle ja tarjoile.

Kommentit

Yhteistyössä