52 631
52 631

Vaahtokarkit

Raaka-aineet

200 g sokeria (n. 2dl)
40 g nestemäistä glukoosisiirappia/jauhemaista glukoosia/hunajaa
1/2 dl vettä
7 liivatetta
100 g munanvalkuaista (3-4 kpl)
tomusokeria
maissitärkkelystä (Maizena)
1 rkl vaniljasokeria
(4 tippaa punaista karamelliväriä)

Jaa resepti

Ohje

Mittaa sokeri, glukoosi ja vesi pieneen kattilaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada keltuaisista erotetut valkuaiset isoon kulhoon (jos on yleiskone käytä sen kulhoa!) Sekoita yhtä paljon tomusokeria ja maissitärkkelystä esim. leivinpaperin päälle uunin pellille.

Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi keskilämmöllä. Kun liemi on kuumentunut sataa asteeseen, vatkaa valkuaisia ja vaniljasokeria kiinteäksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista vielä senkin jälkeen kun vaahto on kiinteää. Puserra vesi tarkasti pois liivatteista ja sulata ne varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Lisää halutessasi punaista elintarvikeväriä liivatteiden sekaan.

Kun sokeriliemi on 127 asteista (jos et omista lämpömittaria, testaa oikea lämpötila laittamalla astiaan kylmää vettä ja tipauttamalla pisara lientä sinne. Jos saat muovattua pisarasta kovan pallon, on liemi valmista) kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan samalla sekoittaen. Vatkaa edelleen voimakkaasti muutama minuutti ja kaada sitten sekaan hieman jäähtynyt liivateliemi. Jatka vatkaamista, kunnes seos sakenee, muuttuu kiiltäväksi ja jäähtyy hieman.

Täytä pursotinpussi, jossa on iso sileä reikäinen tylla (itse käytin tupperien pursotin pussia ilman varsinaista tyllaa) ja pursota pitkiksi pötköiksi jauhoseoksen päälle. Jäähdytä niitä muutamia tunteja huoneenlämmössä ja paloittele sen jälkeen vaatokarkeiksi. Kieritä karkit jauhoseoksessa ja säilytä suljetussa tölkissä huoneen lämmössä. Ja herkuttele!

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Suussasulavat marengit.
  • 5 0 Sokerista tehty lasi Halloween-koristeluihin
  • 5 3 SUOMI-kakku
  • 7 12 Paahdetut Vaahtokarkit
  • 3 2 Murotaikina keksit (pursotetut)
  • 1 0 Mansikka-mascarpone jäätelö

Kommentit

Aamu
Itse en löytänyt kyläapteekistamme tuota glukoosia, joten tein sen hunajasta. Maku oli ehkä hieman liian hunajainen, mutta niin ihana kuohkeita niistä tuli. En ole ikinä maistanut niin tuoreita vaahtokarkkeja! Aion kyllä vielä metsästää tuota jauhemaista glukoosia, jota kuulemma myydään 75g pusseissa apteekeissa! Aineitten mittaamisessa kannattaa olla huolellinen ja käyttää vaakaa jos sellaisen omistaa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään