Täyteläinen SuklaaMansikkaKakku

20 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

suklaakakku:
125 g voita (margariinia)
2 dl tomusokeria
6 kpl kananmunia
1 dl sokeria
125 g tummaa suklaata (leivontasuklaata)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (vaniliinisokeri ok)
2 rkl kaakaojauhetta
vuokaan:
margariinia ja korppujauhoja
täyte:
n.1 dl mansikkahilloa
n.2-3 dl mansikoita
n.1-2 dl kermavaahtoa
n.1 dl valkosuklaalastuja
päälle:
n.1-2 dl kermavaahtoa
n.1-2 dl mansikoita
n.1/2 dl hyytelösokerilientä

Jaa resepti

Ohje

Pohja: voitele ja jauhota kakkuvuoka (n.22cm halkaisija, ns normaali kakkuvuoka). Kuumenna uuni 175C.

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, vanijasokeri ja kaakaojauhe. Sulata suklaa -käytin osan tavallisesta taloussuklaasta ja osa oli 70% suklaata.

Sekoita pehmeä rasva ja tomusokeri, lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa vaahdoksi -vaahto on valmis kun niistä jää vatkaimien poisottamisesta "huput" -kuvasarjassa kuva tästä.

Lisää voi-keltuiaisseokseen jäähtynyt suklaa, valkuaissokerivaahto ja jauhoseos. Sekoita mahdollisimman hyvin mutta ilman että lässäytät vaahdot.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa kunnes on kypsä, 40-60min. Kumoa ja jäähdytä. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Halutessasi kostuta mehulla/maidolla. Levitä väleihin mansikkahilloa, kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita sekä valkosuklaalastuja.

Kasaa kakku. Jätä kakun päällä reunoille puolen sentin-sentin välinen rako jotta saat kermavaahdon myös siihen. Levitä mansikkaviipaleita (voit laittaa niiden alle mansikkahilloa tai kermavaahtoa/ sulatettua suklaata jos epäilet etteivät pysy muutoin kakun päällä) ja valmista hyytelösokeriliemi pakkauksen ohjeen mukaan, tosin varaudu ettei se kaikki mene, voit tehdä vaikka vain puolet määrästä. Kun liemi on jäähtynyt mutta silti vielä juoksevaa ala valuttamaan sitä mansikoiden päälle. Kun alkaa näyttämään silmään hyvältä niin lopeta liemen lisäys -muutoin alkaa valumaan kakkua pitkin.

Tässä vaiheessa laitoin itse kakun jääkaappiin yön yli tekeytymään mutta se ei liene välttämätöntä.

Levitä reunoille kermavaahtoa ja pursota reunat päältä ja sivuilta haluamallasi tavalla. Voit myös koristaa vaikka valkosuklaalastuilla pursotuksen sijaan, mielikuvitus on rajana :)

Tarjoa kakku jääkylmän maidon tai kahvin ja avecin kanssa- esim Louis Royer cognac 53 sopii hyvin. Liian makea avec ei myöskään uppoa ;)

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Täyteläinen kanakastike
  • 1 0 Täyteläinen jauheliha-sienipiirakka
  • 2 1 Täyteläinen kinkkupiiras
  • 3 1 Täyteläinen suklaatorttu
  • 5 0 Täyteläinen ja rapea omenapiirakka
  • 1 0 Täyteläinen juustokakku granaattiomenalla

Kommentit

Taskuvenus
Testasin ensimmäistä kertaa miten sujuu kakku ilman sokerimassa/marsipaani päällystettä. Hieman pitää tuota pursotusta reenata :D Todellakin täyteläinen eli riittää isommallekin porukalle, kakun voi leikata jopa neljään osaan ja lisätä täytettä välissä, sitä oli itselläni hippasen liian vähän!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään