9 578
9 578

Sancocho dominicano

Raaka-aineet

kyljyksiä
porkkanaa
kurpitsaa
keittobanaania
kokonainen kana
savustettua siankylkeä
chorizo makkaraa
sipulia
valkosipulia
tuoretta korianteria juurineen
paprikaa
currya, chiliä, soijakastiketta, suolaa
mainiokkijuurta
maissitähkiä
jamssijuurta

Jaa resepti

Ohje

Paloittele kana, leikkaa kyljykset, makkara ja muut lihat (voi laittaa nautaa ja broileria myos) mitä haluat laittaa sopiviksi paloiksi, mausta sipulilla, valkosipulilla, mausteilla ja paprikalla. Anna maustua mieluiten yön yli. Seuraavana päivänä alkaakin se suuri työ, kaikkien juureksien kuoriminen. Jamssijuurta on neljää eri sorttia, täällä sancochoa tehdään erilaisia versioita, riippuen maakunnasta. Mitä enemmän juureksia, sitä maukkaampi keitto. Keittobanaanit, maissintähkät ja juurekset pilkotaan suuhun sopiviksi paloiksi.

Lihat kypsytetään mausteineen päivineen, kana mielummin painekattilassa, vettä lisätään erittäin vähän. Kun lihat alkavat olla kypsiä, tarvitaan talon suurin kattila, jonne laitetaan juurekset ja kypsyneet lihat. Vettä lisätään niin paljon, että koko komeus peittyy. Tässä vaiheessa pannaan hella kuumimalle, että keitos alkaa kiehua ja että juurekset kypsyvät. Paprikat pilkotaan ja korianterinippu lisätään juurineen, samoin chili ja suola.

Keittoa kypsytetään niin kauan kuin kaikki juurekset ovat sopivan pehmeitä, mausteita voi lisätä keittämisen aikana.

En laittanut määriä, koska kaikki riippuu syöjien lukumäärästä, tärkeintä, että jokaisella on lautasella palanen jokaista lihaa ja kaikkia juureksia ja tietysti sopivasti keiton lientä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 3 Paistetut keittobanaanit tostones
  • 5 0 Paistettu keittobanaani
  • 1 6 Espanjalainen kanapata
  • 3 5 Mofongo
  • 4 4 Kanapaistos
  • 1 0 Muheva broilerihöystö

Kommentit

EevaKV
Sancocho on dominikaanien kansallisruokaa, sitä valmistetaan tupaantuliaisiin, perhejuhliin, syntymäpäiville, ihan mihin tahansa tilaisuuteen jossa halutaan olla hyvässä seurassa. Se on myös sadepäivien ruokaa, vaikkakin suuritöistä, yleensä sancocho valmistetaan yhdessä ja lisäksi tarjoillaan valkoista riisiä ja avokado lohkoja. Buen provecho!!!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään