17 603
17 603

Suklaa-puolukkajuustokakku

yli 24 h

Raaka-aineet

pohja
200 g digestive-keksejä
50 g voita
täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl vispikermaa
250 g tummaa leivontasuklaata
200 g puolukoita
8 kpl liivatelehtiä
appelsiinimehua
sokeria maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

  1. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä ja vuoraa myös reunat leivinpaperilla. Murskaa Digestive-keksit tehosekoittimessa tai käsin. Sulata voi ja sekoita se yhteen keksimurujen kanssa. Painele keksi-voisekoitus vuoan pohjalle, laita jääkaappiin.
  2. Vispaa kerma vaahdoksi, jätä pieni tilkka kermasta vispaamatta suklaata varten. Sekoita vispatun kerman joukkoon tuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon tasan. Sulata 200g suklaata vesihauteessa, lisää sulaneeseen suklaaseen tilkka kermaa, sekoita suklaa-kermaseos toiseen kulhoista kermavaahto-tuorejuustoseoksen joukkoon. Mausta sokerilla jos haluat.
  3. Liota 4kpl liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna pieni tilkka (muutama ruokalusikallinen) appelsiinimehua ja liuota lionneet liivatelehdet kuuman mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten liivatemehu suklaatäytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle, laita jääkaappiin hyytymään n. 1-2 tunniksi.
  4. Puolukkatäytettä varten survo suurin osa pakastepuolukoista vähän pienemmäksi (jätä osa puolukoista koristelua varten), makeuta sokerilla. Sekoita puolukat toisessa kulhossa odottavaan kerma-tuorejuustoseokseen. Liota taas 4 liivatelehteä ja sekoita ensin kuumaan mehuun ja sitten täytteeseen kuten suklaatäytteessä. Liivatteen lisääminen kannattaa tehdä vasta siinä vaiheessa, kun suklaakerros on sen verran hyytynyt että siihen voi laittaa päälle puolukkakerroksen ilman että ne sekoittuvat keskenään. Laita jääkaappiin n. 2 tunniksi hyytymään.
  5. Koristele hyytynyt kakku suklaaraasteella ja jäisillä puolukoilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 0 Lime-Sitruuna Juustokakku
  • 2 0 Suklaa-puolukkajuustokakku GLUTEENITON
  • 3 1 Mangokakku
  • 21 5 Aurinkokakku
  • 2 1 Luumuherkku
  • 5 0 Marianne Appelsiinivalkosuklaa-juustokakku

Kommentit

auwa
Tämä ohje on 26-senttiseen irtopohjavuokaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään