2 880
2 880

Kermainen kasvishöystö

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kpl kesäkurpitsa
1 kpl punainen paprika
1 kpl parsakaali
1 kpl iso sipuli
8 kpl tuoreita herkkusieniä
20 kpl erittäin pieniä uusia perunoita
1 annos pippuria myllystä
1 annos suolaa myllystä
1 liraus soijakastiketta
4 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Vokissa tai muussa isossa pannussa. Viipaloi ja paista herkkusienet voissa, lisää sipulit lohkoina. Kun sipulit on kuullottuneet, lisää perunat kahteen osaan halkaistuna (jos perunan halkaisija on 1-1,5cm) Muussa tapauksessa pilko perunat suupaloiksi. Paista hetki ja lisää paprika. Paista paprikaa pehmeämmäksi hetki ja lisää lopuksi kesäkurpitsat ja parsakaalin nuput. Pilkottuina suupaloiksi.

Tässä vaiheessa jauha sekaan pippuria sekä suolaa myllystä. Lorauta sekaan hiukan soijakastiketta ja sekoita huolellisesti. Paista kasviksiin hieman väriä noin 5 minuuttia ja pienennä lämpö haudutuslämmölle. Lisää kerma ja sekoita. Anna hautua kannen alla hiljalleen kunnes kasvikset on sopivasti pehmeitä muttei aivan lötsöjä. Vaikka menisi hieman yli ei haittaa koska maistuu silti taivaalliselle.

Jos höystöä jää niin seuraavana päivänä soseuta se tasaiseksi massaksi, jatka tarvittaessa vedellä tai maidolla ja tarjoa kermainen kasviskeitto leivän kera.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Kermainen aura-kasvispastakastike
  • 2 3 Kermainen kanapata
  • 3 2 Ratatouille l. välimerellinen kasvishöystö
  • 0 0 Kermainen kaalilaatikko
  • 2 2 Kermainen tofukeitto
  • 1 1 Kermainen broilerikeitto

Kommentit

Kozel
Joskus tuli syötyä ravintolan lounaspöydästä kasviksia kermassa ja myöhemmin kokeiltua itse samaa. Ainainen peruna, pasta ja riisi lisukkeina alkaa tökkiä joten piti keksiä jotain muuta. Koska oli kevät ja uusia perunoita sai niin lähdin niistä sekä kesäkurpitsasta ja laajensin aineita katsoen mitä kaupassa oli tarjouksessa. Tietty miettien hieman mitkä aineet kävisivät yhteen. Peruna oli yllätys ja sopi uutena perunana mainiosti mukaan. Ehkä vanhakin peruna menee - pitää joskus kokeilla. Höystö ei oo ehkä laihduttajan unelma mutta erittäin erittäin hyvää.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään