Yhteistyössä

Makkaraperunat Pääruoat

Reseptiä katsottu 29 370 kertaa
Poimi muistitaululle
Lisää suosikkeihin

 • Anna peukku 4
 • Luo kokkausmerkintä
 • Kommentoi ja kysy 3
 • Lähetä sähköpostitse

Tekijän tiedot

Käyttäjäkuva

ljmz

Kirjoita viesti

Raaka-aineet

1 annosta Lisää ostoslistalle  
0,5 pkt lenkkimakkaraa Lisää ostoslistalle
0,5 pkt ranskanperunoita Lisää ostoslistalle
suolaa Lisää ostoslistalle

Ohjeet

Valmistusaika Alle 15 min

Makkaraperunat ovat krapulassakin maistuva opiskelijan perusruoka, joskaan ei kovin terveellinen sellainen. Valmistus on helppoa, mutta siinäkin on muutama pikkuniksi, joilla maun saa juuri kohdalleen ja tuloksen onnistumaan täydellisesti joka kerta. Tässä omiin empiirisin testein todistettuihin kokemuksiini perustuva resepti. Annos on reilu, mutta laskettu yhdelle hengelle. Käyttämällä koko paketin makkaraa ja ranskiksia, saa tästä ruuan kahdelle tai jopa kolmelle.

Parhaaseen tulokseen pääsee käyttämällä lenkkimakkaroiden kruunaamatonta kuningasta, HK:n sinistä, ja perunoiksi suosittelen Kokin Parhaita, jotka ovat juuri sopivasti esikypsennettyjä makkaraperunoiden valmistusta ajatellen.

 • Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
 • Puolita lenkkimakkara pituussuunnassa ja tee makkarasta 0,5 - 1 cm paksuisia siivuja. Ohuemmat siivut yleensä kärvähtävät kypsennettäessä ja paksummat eivät taas kypsy sopivan rapeiksi.
 • Ripottele makkaranpalaset uunipellille.
 • Kaada n. puoli pussillista jäisiä ranskanperunoita makkaroiden päälle. Tällöin perunat kypsyvät tasaisesti, eivätkä makkarat pääse palamaan korpuksi.
 • Kun uuni on lämmennyt, nosta pelti sisään uunin keskitasolle.
 • Kypsennä makkaraperunoita n. 10 minuuttia, mutta tarkkaile perunoiden kypsymistä, jotta ne eivät mene liian tummiksi.
 • Kun perunat alkavat näyttämään ensimmäisiä merkkejä ruskistumisesta, on aika ottaa ruoka uunista.
 • Ripottele makkaraperunoille kevyesti (meri)suolaa ja kaavi annos lautaselle.

Ruoka on nyt valmista tarjottavaksi. Makkaraperunat voi toki maustaa omalla tyylillään, mutta omasta mielestäni on olemassa vain kaksi sopivaa tapaa: "au naturel" ja "kaikilla mausteilla". Au naturel -vaihtoehdossa maustamiseen käytetään pelkkää suolaa ja kaikilla mausteilla -vaihtoehdossa makkaraperunoiden päälle laitetaan lisäksi sinappia, ketsuppia, sipulisilppua, kurkkusalaattia, hampurilaiskastiketta ja valkosipulia/valkosipulikastiketta.

Vaikka makkaraperunat ovatkin helppoja ja nopeita valmistaa itse, eivät ne kuitenkaan sovellu baari-illan jälkeen nautittavaksi ruuaksi tällaisenaan. Kukaan ei tykkää herätä aamuyöstä soluasunnossa paksuun savuun ja palovaroittimen ujellukseen, kun kämppis on riennoistaan kotiin tullessaan askarrellut makkaraperunansa siihen vaiheeseen, että annos on jo uunissa, mutta onkin itse siirtynyt omaan huoneeseensa sammumaan. Jos olet tulossa yöllä baarista kotiin ja kaipaat jotain syötävää, hae makkaraperunasi snägäriltä!

Kommentit

Käyttäjäkuva
Makkaraperunat, makkis-pekkikset, tuo snägäri- ja krapularuokien äiti.

Yhteistyössä