Perus Barbeque-kastike

30 - 60 min

Raaka-aineet

50 g voita tai margariinia
½ kpl iso sipuli silputtuna (tai yksi kokonainen pieni)
1 kpl valkosipulinkynsi silputtuna (tai maun mukaan enemmän - itse käytän yleensä 3)
fenkolia
cayennenpippuria
3 dl fariinisokeria
3 dl paseerattua tomaattia
1,5 dl omenaviinietikkaa
1 tl Worcesterkastiketta

Jaa resepti

Ohje

1. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipulit pilkottuina. Kääntele pari-kolme minuuttia (tarkoituksena on pehmentää sipuleita hieman, ei paistaa niitä - älä siis kuumenna paistinpannua liikaa).


2. Lisää fenkoli ja cayennenpippuri, maun mukaan mutta varovasti - molemmat ovat voimakkaita mausteita. Kääntele mausteita pannulla hetki - anna makujen aueta.


3. Lisää fariinisokeri sekä paseeratut tomaatit. Sekoita. Lisää omenaviinietikka ja Worcesterkastike ja sekoita tasaiseksi


4. Anna hautua hiljalleen kuplien noin 25-30 minuuttia. Kastike on valmista kun puukapustaan jää siirappimainen kerros – pidemmällä haudutusajalla kastikkeesta tulee vain paksumpaa, eli maun mukaan voi toimia.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Alyxandria
JIM:illä jossain grillausohjelmassa tämä resepti tuli kerran vastaan. Poimin reseptin pelkän kuulon perusteella (onneksi oli kynää ja paperia lähettyvillä). Kastike on erinomainen grillauksessa käytettäväksi, vaikkapa lihan tai kasvisten sivelyyn, tai ennalta lihan marinointiin. Myös valmiin lihan kanssa voi tarjota kastikkeena. Tämä on siis ihan perusresepti, jota voi sitten makunsa mukaan muunnella; viime kesänä kokeilin esim. valmiiseen kastikkeeseen suolaa ja pippuria - ja hyvää tuli! Nättiin purkkiin pakattuna voi viedä tuliaisiksi vaikkapa kesämökille. Ainakin meillä saavutti heti suuren suosion, ja tätä pitää tehdä monta kertaa kesässä eri tilanteita varten. Erinomainen nimenomaan muunneltavuutensa ansiosta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään