14 351
14 351

Bataatti-perunamuusi

30 - 60 min

Raaka-aineet

5-8 isoa perunaa
1 (n. 300-400 grammaa) bataatti
n. 0,5-1 dl maitoa
2-3 rkl voita
3-4 tl suolaa

Jaa resepti

Ohje

Ideanahan on tämä:

keitä perunat ja bataatti suolan kanssa (mielellään) erikseen, koska bataatti tuppaa kypsymään nopeammin kuin perunat, joten niistä tulisi perunoiden kypsymisajassa jo kattilassa pelkkää muusia. Keitetään nämä siis niin pehmeiksi, että ne ovat helppo muusata käsin.

Kun perunat ja bataatit ovat valmiita, muusaa ne (yhdessä tai erikseen, ei väliä), lisää loraus maitoa sekaan sekä nokare voita. Nokare minun tapauksessani tarkoittaa kahta, jopa kolmea ruokalusikallista, mutta jokainen määritelköön nokareensa itse makunsa mukaan. Ripaus suolaa (minun ripaukseni jälleen on sellainen 3-4 tl, mutta kukin tavallaan) ja sekoita tasaiseksi. Itse jätän muusin vähän "kovaksi", mutta tästä voi ihan yhtä hyvin tehdä sellaista löysää, kuin voi perunamuusistakin.

En ihan osannut tarkkaan heittää määriä, paljonko pitäisi perunoita ja bataattia olla (itse vaan tein ja näin jälkeenpäin hankala ajatella), mutta itse tein niin, että 2/3 osaa oli perunaa ja 1/3 osa bataattia. Näin bataatti lähinnä tuo muusiin väriä sekä pienen makean bataatin häivähdyksen maussa, kelpaa siis ennakkoluuloisimmillekin ruokailijoille.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 1 Bataattiperunamuusi
  • 0 2 JUURESMUHENNOS Bataatti /peruna/porkkana
  • 2 5 Bataatti- & perunatikut
  • 1 3 Bataatti-perunamuusi paistettujen silakoiden kera
  • 0 1 Palsternakka-aurinkokeitto
  • 1 0 Karitsankyljyksiä ja säräjuureksia

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään