SITRUUNAINEN PIIRAKKA

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

POHJA:
150 g puolikarkeita vehnäjauhoja
50 g hienosokeria
75 g suolatonta voita, kylmina kuutioina
2 kpl kananmunan keltuaista
1 kpl kananmunan valkuaista, kevyesti vatkattuna
Täyte:
3 kpl kananmunaa
40 g hienosokeria
2 kpl sitruunan mehu, seka ohueksi raastettu kuori
1 dl kuohukermaa
tomusokeria, koristeluun

Jaa resepti

Ohje

1. Taikina: Siiviloi jauhot kulhoon ja tee keskelle kuoppa. Lisaa kuoppaan sokeri, voi ja keltuaiset. Nypi taikina tasaiseksi muruksi ja vaivaa hieman, kunnes muodostat tasaisen pallon. Kaari taikinapallo kelmuun ja laita jaakaappiin 45 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 190 asteeseen (kiertoilma 170). Varaa 20cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka tai irtopohjainen kakkuvuoka.. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille (n.4cm). Pistele pohjalle reikia haarukalla ja laita viela jaakaappiin 20 minuutiksi.

3. Peita piirakka leivinpaperilla ja kaada paalle "paistoherneita" painoksi, jotta taikina ei kohoa ja meneta muotoaan. Paista 15min. Poista sitten herneet ja leivinpaperi. Voitele piirakkapohja kananmunan valkuaisella ja paista uunissa viela 5min. Jaahdyta.

4. Laske uunin lampotila 120 asteeseen (kiertoilma 100). Taytetta varten vatkaa kevyesti keskenaan sokeri, kananmunat, sitruunan mehu ja raastetut kuoret. Toisessa kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma taytteen joukkoon ja kaada esipaistetulle pohjalle. Laita piirakka uuniin 30 minuutiksi. Anna vahan jaahtya ja irroita vuoasta.

Itse en malttanut jaahdytella, joten lopputulos ei ollut niin kaunis, kuin sen pitaisi olla...

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Tama on kivan kirpea ja raikas jalkiruoka. Itse en jaksanut odotella jaahtymista ja otin pois vuoasta liian aikaisin, joten ulkonako vahan karsi :( olen tehnyt taman piirakan useita kertoja ja jos vain odottelee vaikka varttitunnin, niin pysyy kylla kauniisti kasassa :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään