10 744
10 744

täytekakku

15 annosta

Raaka-aineet

3 kananmunaa
dl sokeria
5 rkl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
tÄyte
n. 2 dl kuningatarsosetta (vauvansosetta)
n.1 banaani
n. 1 dl marjamehua
päällinen (sisältää myös täytteen rahka-kermamäärän)
1 pkt sokerikuorrutetta
marsipaania
karkki/elintarvikeväriä
2 dl rahkaa
n.4 dl kermaa
tomusokeria (tarpeen mukaan)

Jaa resepti

Ohje

. Laita uuniin lämpötilaksi 175 astetta.Voitele kakkuvuoka margariinilla tai vastaavalla ja sirottele korppujauhoja siihen. Riko kananmunat sokerin joukkoon ja vatkaa, kunnes se on melko kuohkeaa, lisää 5 rkl vettä laittamalla yhden ruokalusikallisen kerrallaan samalla sekoittaen.jatka vatkaamista 10 min (käsin). Sen jälkeen laita vehnäjauhot ja leivinjauhe samaan astiaan ja sekoita. Lisää seos vähitellen kananmuna-sokeriseokseen. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin.

Pidä kakku uunissa alatasolla, kunnes siitä ei jää taikinaa tikkuun,jos tikun työntää siihen. Anna jäähtyä,leikkaa osiin, kostuta mehulla ja laita kuningatarsosetta ja laita pilkotut banaaninpalaset. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahkaa ja lisää sokeria maun mukaan.  Laita osa seoksesta kuningatarsoseen ja banaaninpalasien päälle.

 Leivo sokerimassaa (käytä tomusokeria apuna) ja tee siitä ohut levy. Laita levy kakun päälle. Koristele marsipaanilla ja koristeväreillä haluamallasi tavalla (käytä värin paksuntamiseen tomusokeria jos tarvitsee) . Lisää rahkaseos(, jos suuri määrä marsipaania ei miellytä) pintaan kuorruttaen

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 1 Auto täytekakku
  • 1 1 Suklainen täytekakku
  • 1 1 Mango/hedelmä täytekakku
  • 12 10 Marsipaanilla kuorrutettu täytekakku
  • 6 7 Mansikka-sitrus täytekakku
  • 1 0 Vihreä täytekakku

Kommentit

susi770
työn kesto ja vaativuus riippuu kunnianhimosta päällistä tehtäessä. kakun voi tehdä samalla pohjalla ja laittaa päälliseen kermasekoitusta ja hilloa, jos sokeritaikinaosuus on liian vaativa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään