35 543
35 543

Leipäpuuro

15 - 30 min

Raaka-aineet

ruisleipää
hiivaleipää *
rouheleipää *
näkkileipää *
puolukoita
sokeria
suolaa
vettä
perunajauhoja

Jaa resepti

Ohje

Ohjeessa on tärkeää maun takia yrittää pitää kiinni suhteesta 60% ruisleipää ja yhteensä 40% * muuta. Näkkileipä ei aivan korvaa ruisleipää, mutta on kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin vaaleat leivät.

Paloittele leivät pieniksi paloiksi. Laita ne veteen kiehumaan. Mitä kovempi leipä, sitä pidempi keittoaika. Aloita ensin ruisleivästä ja varsinkin kantapaloista ja lisää sitten muita veteen tuntuman mukaan. Lisää sokeria ja puolukoita maun ja tarpeen mukaan. Keitetään keskilämmöllä kunnes puuro alkaa sakeutumaan ja marjat menevät rikki. Tarkistetaan suola ja lisätään maun tai terveyden mukaan. Jos puurosta tulee liian sakeaa, niin lisätään vettä tarpeen mukaan. Lopuksi suurustetaan tilkkaan kylmää veteen sekoitetulla perunajauholla. Kiehautetaan ylös ja pistetää syrjään jäähtymään. Päälle voi siivilöidä tomusokeria, ettei puuroon muodostu liian paksua kuorta. Kuka ei halua lisätä sokeria, voi leikata leivinpaperista kulhon suun kokoisen paperin ja laittaa sen sitten puuron päälle jäähtymisen ajaksi.

Maistuu maidon kanssa vaikka iltapalaksi tai aamupuurona ja mikä ettei välipalana, mutta mainiosti myös ihan pääruokana, kuten mummuni ruukasi usein iltaruoaksi tarjota, jos päivällä oltiin syöty tuhdimmin...

 

(Kasvis - resepti 10/12/2012)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Leipä kaupassa kallistuu... Ei ole vaaraa nakella kantoja tai kuivunutta palaa hukkaan...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään