4 376
4 376

Hirvi al'a Alban

5 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 Kg hirven jauhelihaa
1 kpl punajuuri (keskikoko)
3 kpl sipuli (keskikoko)
3 kpl isoa valkosipulikynttä
1 Kpl purjo
1 Puntti persiliaa
1 kpl kananmuna
1 kpl lihaliemikuutio
1 kpl parsakaalia
mausteita maun mukaan!

Jaa resepti

Ohje

Jepa,

Aloitetaan siitä et pese kädet!!.. :) Hyvä!!

Sitten let's go!

Punajuuri, purjo, sipuli ja valkosipuli pilkotaan hyvin hyvin pieneks. Sitten kaikki pilkotut tavarat paistinpannuun matalalle lämmöle 10 minuutiks hautumaan, voi käyttää snadisti öljyä mut perjaattees ei tarvis! Sitten ota parsakaali, pilko sopiviks paloiks kiehauta suolavedessä. Ku vähä on pehmeentynyt ni laita valuumaan!

Sit hirven kimppuun!!

Laita liha johonki astiaan mis sitä on hyvä käsitellä käsin. Lämmitä ½ desii vettä ja heitä lihaliemi kuutio sekaan. Lissää lihan sekaan. Sit vaan rohkeesti mausteita (itse käytin pippuria, suolaa, kuivattua chiliä, paprika pulveria ja chilipulevri). Lisää hakattu persilia sekä kaikki muut aineet paitsi parsakaali. sekota hyvin. Sitten levitä "taikina" leivin paperille noin 40 cm x 40 cm kokoiseks. Lisää parsakaali keskelle "taikinaa" vanassa, käännä sivut parsakaalin yli. 

Sit uuniin 200 astetta ja noin 20-25 minuttia. (meidän mureke oli hivenen liian pitkään) ja ei haittaa jos on keskeltä raaka! 

 

Nam Nam sit vaa nauttimaan perunoiden ja kastikeen kera, meille maistu tällä kerralla perinteisellä ruskealla kastikeella ja keitetyillä perunoilla!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 PYTTIPANNU eli ARKI RUOKA PYTÄRI
  • 5 7 JAUHELIHAKEITTO (Hitaasti ja Hartaasti)
  • 2 0 Aurajuustokeitto
  • 16 5 Lihaperunasoselaatikko plus
  • 1 1 Tomaatti Lihapulla Pasta
  • 0 0 My Country Chikin

Kommentit

Bralle
Tää on niin maukasta et ei edes tajuu. Tästä puhutaan vielä pitkään et " AJ ETTÄ OLI MAUKASTA" Anteeks mun huono suomenkielen taito T : Rantaruottalainen

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään