Bacon Roll

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

1 esipaistettu aamiaissämpylä
5 siivua pekonia
5 g voita
1/4 rkl hp - kastiketta
1/4 rkl ketsuppia

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni kuumenemaan +200 C asteiseksi. Aamukahvit porisemaan ja aamun lehti auki. Kun uuni on kuuma niin laita sämpylä leivinpaperille ja uuniritilälle. Aloitan paistamisen tässä kaasu - uunissa sämpylän yläpuoli (kansi) alaspäin. Paista n. 5 minuuttia ja käännä, suihkuta sämpylän päälle hiukan vettä ja jatka paistamista vielä n. 5 viisi minuuttia. Veden suihkuttamisen voi korvata sivelemällä pullasudilla muutaman kerran vettä sämpylän pintaan.

Pistä pannu kuumenemaan ja laita haalealle pannulle pekoni paistumaan. Itseasiassa en paista pekonia, vaan kypsennän sen pienellä lämmöllä omassa rasvassa hautuen. Siihen menee juuri sen verran aikaa, että sämpylä on valmis.

Halkaise sämpylä ja sipaise kummalekin puolelle hiukan voita. Nosta pekoni pihdeillä pannulta (anna ylimääräisen rasvan hiukan valua pois) sämpylän alakantille ja sulje sämpylän kannella.

Kahvikin on valmista, lautaselle hiukan HP - kastiketta ja/tai ketsuppia ja aamiainen on valmista.

Tällä hetkellä keitän kaasulla, joten valmistusajat saattavat olla hiukan toisenlaiset muilla keittolevyillä ja uuneilla. Pekonin paistamisessa käytän valurautapannua.

Tykästyin näihin itseasiassa Lontoossa jo monta, monta vuotta sitten... vaikkakin siellä harvemmin sämpylä (roll) oli rapea...

PS. Uunin lämmitysaika ei ole laskettu varsinaiseen valmistusaikaan.

Hyvää Ruokahalua!

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 26 9 Juustohampurilainen - Double Cheese & Bacon
  • 2 0 Bacon egg basket
  • 2 1 My Katsu- kastike
  • 4 2 Havana Bacon Banana
  • 0 0 Blue cheese & Bacon mössö
  • 0 1 Lihapulla voileipä

Kommentit

FutoMaki

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään