BAKEWELL PIIRAKKA

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

POHJA:
130 g puolikarkeita vehnajauhoja, siiviloityna
80 g suolatonta voita, kylmana ja pieneksi kuutioituna
30 g hienosokeria
1 kpl kananmunan keltuaista
1 kpl kananmunan valkuaista
Täyte:
3 rkl vadelmahilloa
150 g suolatonta voita, huoneenlampoisena
150 g hienosokeria
3 kpl kananmunaa, kevyesti vatkattuna
1 kpl kananmunan keltuaista
150 g mantelijauhetta
1 kpl sitruunan kuorta, raastettuna
1 rkl mantelilastuja

Jaa resepti

Ohje

1. Pohja: laita jauhot, voi ja sokeri yleiskoneeseen ja lisaa pieni ripaus suolaa. Sekoita nopeasti, kunnes muodostat muruseoksen. Lisaa joukkoon kananmunan keltuainen ja teelusikallinen kylmaa vetta. Sekoita kayttaen pulse-nappulaa, kunnes taikina menee kasaan. Litista taikina levyksi (kelmulla paallystetylle ruokalautaselle) ja peita kelmulla. Laita jaakaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla poydalla noin 3mm paksuiseksi ympyraksi. Vuoraa leivinpaperilla tai voitele 20cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Laita taikina vuokaan ja pistele pohjaan reikia haarukalla. Laita jaakaappiin 20 minuutiksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160).

3. Laita vuokaan taikinan paalle leivinpaperi ja tayta vuoka "paisoherneilla", eli taikina pysyy mallissaan paiston ajan. Paista pohjaa 20 min. Poista paistoherneet seka paperi. Voitele pohja kananmunan valkuaisella ja jatka paistamista 2min. Anna pohjan jaahtya hieman.

4. Voitele pohjan paalle vadelmahillo. Laita sokeri ja voi kulhoon. Vatkaa sahkovatkaimella, kunnes muodostat vaalean vaahtomaisen seoksen. Lisaa kananmunat seka keltuainen vahitellen, kokoajan vatkaten. Sekoita sitten joukkoon varovasti lusikalla "nostellen" mantelijauhot ja sitruunan kuori. Laita seos varoen vadelmahillon paalle ja tasoita pinta. Paista uunissa 20min. Lisaa sitten paalle mantelilastut ja paista viela noin 15min. tai kunnes piirakka on kauniinvarinen. Jaahdyta ja tarjoile vaikka vaniljalla maustetun kerman kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

minna bunce
Ihana mantelileivonnainen

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään