Mehukas pannaripizza

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

~ pannari
4 dl vehnäjauhoja
8 dl kevytmaitoa
1 dl öljyä
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
~ pizzatäytteet
2 dl tomaattikastiketta
300 g juustoa raastettuna
½ pkt homejuustoa
1 prk ananaspaloja
200 g kinkkua
mausteita

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin pannari.

Vatkaa kananmunat, maito ja öljy kevyesti sekaisin ja lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.  Kaada pannaritaikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 30 min. Nosta pelti hellankannelle ja ryhdy latomaan pizzatäytteitä pannarin päälle. Anna uunin olla päällä.

Pizzan täyttäminen.

Levitä ensimmäisenä tomaattikastiketta pannarin päälle reilunpuoleisesti. Jos käytät esim. paseerattua tomaattia, sirottele hieman suolaa ja pippuria kastikkeen päälle.  Ripottele seuraavaksi noin puolet juustoraasteesta pannarille. Tämä siksi, ettei täytteistä tule juuston sulaessa tomaattikastikkeen päällä "liukuvaa laattaa" vaan kunnollinen pizza.  Ripottele loput täytteet haluamassasi järjestyksessä. Jätä loput juustoraasteesta kuitenkin viimeiseksi. Liian tasaisesti levitetyt täytteet maistuvat "kliiniseltä", joten ronskilla otteella tehty pizza on aina parasta. Laita pannaripizza takaisin uuniin yhtä pykälää ylemmäs ja jos mahdollista, laita grillivastus päälle, jotta juusto ruskistuu kauniisti. Tässä vaiheessa ei saa lähteä käymään vessassa tai vastata puhelimeen! Täytteet palavat todella helposti grillivastuksen ollessa päällä! Ota pizza pois uunista, kun juusto näyttää sulaneen ja hiukan ruskettuneen. Heitä pizzan päälle hiukan oreganoa ja kuivattua basilikaa tai valmista pizzamaustetta.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Mehukas persikkapiirakka.
  • 119 45 Mehukas Kinkkupiirakka
  • 3 1 Mehukas geisha-kakku
  • 56 28 Mehukas JuustoKakku
  • 13 4 Mehukas omenakakku
  • 2 0 Makea Mehukas Karviaismarjapiirakka (maustettu)

Kommentit

GayCookie
Sain alunperin idean tähän, kun en laiskuuttani jaksanut vaivata pizzapohjaa, vaan päätin tehdä pizzan suolaisella pannaripohjalla.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään