4 489
4 489

Minestrone di orzo e spinaci

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

200 g ohranjyvia ilman akanoita (ohrasuurimoita)
300 g pinaatin lehtia
30 g voita
50 g pekonikuutioita
1,2 l hyvaa kasvislienta
1 purjo
1 peruna
1 rkl tomaattipyreeta
oliivioljya
suolaa, mustapippuria
parmesaaniraastetta

Jaa resepti

Ohje

1. Valitse iso, korkeareunainen ja kannellinen kasari. Sulata voi ja ruskista siina hetki pekonikuutioita. Lisaa ohueksi leikattu purjo ja peruna kuutioina. Paista 10 min. hiljaisella tulella.

2. Laita ohranjyvat siivilaan ja huuhtele niita useaanotteeseen juoksevan veden alla. Lisaa ohra pannuun yhdessa kuuman kasvisliemen kanssa. Suolaa ja pippuroi. Nosta kiehumispisteeseen ja anna keitoksen poreilla hiljakseen kannen alla valilla sekoittaen 40 min.

3. Pese ja silppua tuoreet pinaatinlehdet ja lisaa ne keittoon. Samoin tomaattipyre. Anna kiehua hiljakseen viela 20 min. Jos tuntuu etta keitto on liian kuivaa, lisaa kasvislienta. Tarkista suola.

4. Tarjoile paahdetun leivan ja hyvan oliivioljyn ja parmesaaniraasteen kanssa.

KASVISLIEMI: 2 porkkanaa, 1 sipuli, 2 varsisellerin vartta kattilaan ja reilusti vetta. Anna kiehua 30 min. Liemen voi kayttaa tallaisenaan mutta itsellani on tapana murskata porkkanat ja sipuli sauvasekoittimella liemeen jolloin siita tulee taytelaisempaa. Varsisellerin voi poistaa jos maku on liian voimakas. Liemeen voi laittaa kiehumaan myos laakerinlehden. Teen kasvisliemen yleensa "siita mita kaapista loytyy" eli joskus lisaan sekaan myos fenkolia tai kesakurpitsaa, purjon palan tai kurpitsaa, riippuu mihin tarkoitukseen teen sen. Italiassa perusaineet kasvisliemeen ovat kuitenkin porkkana, varsiselleri ja sipuli.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

masotto
Todella hyva ja terveellinen keitto.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään