91 112
91 112

Turhankin helpot mokkapalat

30 - 60 min

Raaka-aineet

POHJA:
200 g RASVAA
3 1/2 dl Kahvia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
5 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
kuorrute:
75 g RASVAA
3/4 dl Kahvia
6 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Ohje kooltaan on tarkoitettu uunivuokaan tms tehtäväksi, uunipellilliseen kaksinkertaista ainekset! Teen tämän tyyppiset leivonnaiset aina vuokaan, sillä tykkään muhkummista, mehevistä leivoksista.

Pohja: Mittaa kattilaan rasva ja kahvi. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. Mittaa ja sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää kahvirasvaseos kuiviin aineisiin ja sekoita esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää taikinaan kevyesti vatkatut kananmunat, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina uunipannulle/-vuokaan, paista 200 asteessa noin 15 min. Varo paistamasta liian kuivaksi! Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrute: Mittaa kattilaan rasva ja kahvi, kuumenna. Siivilöi kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe, lisää vaniljasokeri. Sekoita kahvirasvaseos kaakaosokeriseokseen. Kuorrutteen tulisi olla tasaisen notkeaa tahnaa, notkeutta voit säädellä kahvin tai tomusokerin määrää muuttamalla. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla tms. Kokeile esimerkiksi tehdä sulatetusta valkosuklaata raitoja! Anna kuorrutteen kovettua ennen leikkaamista, niin saat siistejä paloja.

Kahvin vahvuutta voi säädellä maun mukaan, itse käytän hieman normaalia vahvempaa kahvia.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

iepponen
Ensimmäistä kertaa kokeilin soveltaa myös perinteisiin mokkapaloihin yhdistä kuivat ja kosteat aineet, ja sekoita -taktiikkaa, ja tuloksena meheviä, muhkeita leivoksia! Ohje on melkein hävettävän yksinkertainen, mutta juuri sopiva äkilliseen makeanhimoon - nimikin sen kertoo, turhankin helppo ja nopea.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään