21 845
21 845

Risotto

2 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

4 dl riisiä
400 g naudanpaistijauhelihaa
1 kpl sipulia
1 l vettä
1 rl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl sitruunapippuria
1 kpl kasvisliemikuutio

Jaa resepti

Ohje

Laita vesi isoon kattilaan ja lisää veden kiehuessa liha-, kasvis tai kanaliemikuutio. Voit tehdä myös kanarisoton jota en ole kokeillut, mutta takaisin jauheliharisottoon. Jos käytät öljyä paista naudanpaistijauheliha rypsiöljyssä. Liha saa aina makua voista ja margariinista, öljyt ovat ruuanlaiton rikkaus.

Kuori sipuli ja lisää se lihan sekaan ennen tai jälkeen paistamisen. Isällä oli tapana lisätä sipuli vasta risoton lopussa eli silloin kun kaikki oli jo valmista. Jos joku ei pidä sipulista sen voi jättää pois tai siinä on makua enemmän kun se lisätään vasta ruokapöydässä. Riisiä ei tarvitse siivilöidä josta huudettiin ja jopa tapeltiin aikoinaan, nyt en päästä isää edes keittiöön. Kalapaistoksen seurauksesta koko keittiö haisi ties mille vaikka söimme kyseiset einekset lounaaksi. Tarjoustuotteet kannatta syödä nopeasti pois ettei ne pilaannu ja sekoita vatsaa. Tarkista aina paketista lihan viimeinen käyttöpäivä ja valmistuspäivä.

Samalla voit keittää perunoita ja paistaa naudanpaistijauhelihaa. Tällä kertaa paistoin 1,2 kg naudanpaitijauhelihaa ja keitin perunat sekä tein jauhelihakastikkeen. Kaikki epäonnistui tai meinasin jo heittää hyvän kastikkeen viemäristä alas kunnes rauhoituin ja siivosin lieden. Jatkoin siitä mihin jäin eli risotoon. Sain lihat paistettua ja sipulit silputtua yksi laatikko kerrallaan. Suunnittelin ja puhuin lihamakaroonilaatikon tekemisestä, mutta se jäi haaveeksi. Makroonipussi odottaa huomista ja naudanpaistijauheliha muhii jääkaapissa. Perunoita keitin vajaan 2 kg eli pienipussi josta jäi neljä perunaa ulkopuolelle.

Jos risotto on liian suolaista laitoit liikaa suolaa tai lisäsit turhaa keittokuution jossa on jo itsessä suolaa. Ketsuppi antaa hyvän maun risottoon ja sitä kannattaa käyttää vaikka sydämen piirtämiseen. Toiset eivät ajattele ruuan makua vaan ulkonäköä. Salaatti lisää naisten mielenkiintoa ja koska ruokapöydässä ei ollut salaattia sanoin että: "Ei niitä naisia tule tai jos tulee niin salaattia aletaan tekemään vasta sitten kun naiset istuvat pöydässä."

Hyvä salaatti pitää mihen tiellä ja naisen keittiössä.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Ride37
Suunnittelin ja mietin rahoitussuunnitelmaa joka oli ensin taloussuunnitelma, mutta muttui ajan myötä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään