18 810
18 810

Kasvispyttipannu

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kpl sipulia
4 kpl keitettyjä perunoita
1 kpl lanttua
1 kpl porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
1/4 tl valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Kuori perunat ja sipuli, pilko lattu pieniksi palasiksi. Sipulin voit silputa omalla tavalla, kaikki tietää miten sipuli pilkotaan. Porkkana kannatta laitta puoliksi jos se on iso ja pitkä. Kuorin aina porkanan kuorima veitsellä, isotäti sanoi että:" Porkkanan voi veitsellä kevyesti kuoria. Kuorimaveitsi ottaa liian paljon vihanneksen pintaa pois, mummo sanoi aina että kun halkaiset omenan ja leikkaan päät pois sekä poistan siemenkodan niin omenaa menee hukkaan." Hukkaan meni jotain muutakin, mutta mitä niitä muistelemaan.

Näin tänään kun yksi poika heitti koko omenan pois jyrsittynä simenkodan ympäriltä. Ajattelin että siinä bussia odottaessa olisin voinut syödä vähän ennen treeni, olin menossa salille vaikka tänään on välipäivä. Muista aina poistaa simenkota ja kuori omena jos on aikaa, älä laita sitä tähän sekaan, liika makeus pilaa pannun salaisuuden. Pannu on aina kuuma ja maito maistuu kahvin kanssa. Lisäsin tähän hiukan mausteita.

Laita kasari levylle ja öljyä alkuun, pyöritä tai kulota sipulit. Lisää kaikki muut vihannekset siihen tahtiin kun sinulla on aikaa ja ispiraatiota kokata. Kasvisruoka voi olla raskata, mutta liikuta on tehokasta kun olet syönyt kevyesti. Lisää mausteet ja suola. Varo lisäämästä liikaa masteita, ruoka maistuu aina hyvätä hyvässä seurassa.

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään