14 737
14 737

Sämpylät

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

10 dl vettä
100 g hiivaa
4 tl suolaa
2 rl tummaa siirappia
2 dl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
10 dl sämpyläjauhoja

Jaa resepti

Ohje

Muista aina katsoa ohjeet jauhopussin sivusta tai takaa. Laita ranskalaiset uuniin makkaroiden kanssa, sen ei pitäisi olla helppoa, ostat jotain ranskalaisia ja makkaraa kaupasta. Kun uuni on kuuma laita ranskalaiset uuniin. Syö ranskailaiset ja makkarat sinaapin ja ketsupin kanssa. Syö lisää ja tarjoile ne vieraille, jos ehdit tehdä sämpylätaikinan, ota pelit valmiiksi esiin ja pese ne puhtaaksi astianpesuaineella. Rasvaa pellit voilla jos sinulla ei ole leivinpaperia. Voit aina korvata voilla leivin paperin ja paperilla voin.

Käännä kiireessä yksi sämpyläkulhoista pelillle ja laita se heti uuniin ranskalaisten jälkeen. Samalla voit tehdä lisää sämpylätaikinaa tai pulla taikinaa. Pullataikinan tekeminen on vielä helpompaa. Leivo vieraiden tai vieraan kanssa sämpylät ja laita ne liinan alle kohoomaan. Kun sämpylä on valmis ota se varovasti uunista ja sano että:"Tulipas iso sämpylä!".

Laita pelille pyöritetyt sämpylät uniin ja anna olla 225 asteessa 15 minuuttia. Jos sämpylät ovat kullanruskeita päältä tai jos pidät vaaleista sämpylöistä anna niiden olla 10 minuuttia. Voit myös pakastaa vaaleat sämpylät ja ottaa ne pakastimesta sulaamaan tai laittaa ne suoraa uuniin. Älä osta valmiita patonkeja ja sämpyöitä kaupasta.

Jos sämpylät ovat hyviä tee niitä mahdollisimman paljon ja syö tomaatin kurkun ja juuston kanssa, margariinin ja voin voit unohtaa. Kieli kertoo totuuden sämpylöiden mausta ja menekistä. 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään