Appelsiinitäytekakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

POHJA (halk. n. 25cm):
6 kananmunaa
180 g sokeria
180 g vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 pkt appelsiinituorejuustoa (á 200g? Käytin Pirkkaa)
1 pkt appelsiinimarmeladia (Pirkka, 350g)
1 appelsiini, kuoriraaste ja vähän mehua
Kostutukseen appelsiini- tai muuta hedelmämehua
Pinnalle:
2 dl vispikermaa
ripaus vaniljasokeria
halutessasi appelsiinin kuorta raastettuna
koristeluun karkkeja ym.

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi (niin että pinnalle piirretty kuvio pysyy hetken). Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin (jos käytät, onnistuu ilmankin), siivilöi vaahtoon ja nostele nuolijalla. Älä vaivaa turhaan, ettei taikina lässähdä. paista heti 180 asteessa noin 30 min. Kokeile tikulla kypsyys. Peitä tarvittaessa foliolla. Anna jäähtyä hyvin.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla, jossa siis pohjan paistoit. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Raasta mukaan appelsiinin kuori ja purista mukaan vähän mehua, varo ettei tule liian löysää. Lisää pari ruokalusikallista marmeladia. Maista kirpakkuus. Laita kansikerros vuokaan pohjimmaiseksi, kostuta mehulla. Levitä pari ruokalusikallista marmeladia pinnalle, lisää sitten puolet täytteestä, levitä tasaisesti. Laita seuraava kerros, kostuta ja täytä. Päällimmäiseksi pohjakerros ja kostutus. Taita kelmun päät tiiviisti päälle ja sujauta koko komeus muovipussiin. Anna makujen tasaantua yön yli kylmässä.

Vaahdota kerma, mausta ripauksella vaniljasokeria ja halutessasi appelsiininkuoriraasteella. Keltainen tai oranssi elintarvikevärikin olisi hauska. Levitä kerma lastalla kakun pinnalle. Jos haluat pursottaa, tarvitset varmaankin hieman enemmän kermaa. Koristele mieleisilläsi karkeilla tai kakkukoristeilla (itse käytin tuollaisia marmeladikoristeita). Pursotetun kakun pinnalle voisi sopia hyvin myös "kiisselikiille" kuten esim. mangojuustokakun päällä on. Käytä esim. appelsiinimehua ja mangopilttiä, vähän makeutta lisää ja pari liivatelehteä.

Täytteeseen sopisi enemmän kuin hyvin myös maitorahka, toisi mukavasti lisäkirpeyttä ja raikkautta. Tuorejuusto tuppaa olemaan hieman "rasvainen" maultaan. Hyväksi kehuttiin joka tapauksessa :)

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Appelsiinijuustokakku
  • 1 2 Mango-appelsiini-vanilja juustokakku
  • 0 0 Appelsiinitäytekakku
  • 2 1 Vaaleanpunainen kakku
  • 3 1 Persikka-rahkatorttu
  • 10 7 Appelsiinijuustokakku

Kommentit

peltipurkki
Ottaa oman aikansa, jotta maut tasaantuvat. Pohjan voi kokonaisena pistää vaikka pakkaseen, jääkaapissakin säilyy hyvin muutaman päivän, kun pakkaat sen suht tiiviisti ettei se ota vieraita makuja itseensä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään