Omena-chutney

Raaka-aineet

1 kg Omenia
2,5 dl sokeria
4 pientä vihreää chiliä
2-3 kanelitankoa
pari laakerinlehteä
1 sitruuna
vettä
öljyä tai ghee'tä

Jaa resepti

Ohje

Ainemäärät voit hyvin laskea pienemmäksi, jos et halua tehdä näin suurta annosta. Chutney säilyy varmaankin useamman viikon hyvin puhdistetuissa, ilmatiiviissä purkeissa.

Kuori ja leikkaa omenat suikaleiksi (tai vaikka kuutioiksi). Purista sitruunasta mehut.

Kuumenna kattilassa öljy tai ghee (kirkastettu voi), sen verran että pohja melkein peittyy. Lisää vihreät chilit kokonaisina (poista kanta kuitenkin) ja riko niiden rakenne lastalla painamalla. Paahda kunnes niiden pinta tulee harmahtavaksi. Lisää kanelitangot ja laakerinlehdet. Paahda hetki ja lisää omenat, sekoita hyvin. Paahda kunnes väri muuttuu kellertäväksi

Lisää tilkkanen vettä ja ripaus (ehkä 1 tl) suolaa. Laita kansi kiinni ja keittele kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Lisää lopuksi sokeri ja anna porista ehkä viitisen minuuttia. Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehua (ihan kaikkea ei ehkä tarvitse laittaa).

Chutney tarjotaan aterian lopussa suolaisten ruokalajien ja jälkiruoan välissä. Chutney on suolaisen, makean ja kirpeän iloinen sekamelska ja se valmistelee suun makeaa jälkiruokaa varten. Chutneyn voi tehdä vaikka päärynästä, mangosta, ananaksestakin...

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Tumma riisi 28.3.07
  • 1 0 Paneer kofta pinaatticurryllä
  • 1 0 Glögin mausteliemi
  • 3 1 Broileria intialaisittain 31.3.07
  • 0 0 Omenahilloke
  • 2 0 Luumu-omenahilloke

Kommentit

peltipurkki
Saimme kurssille vieraita Bhaktivedanta-korkeakoulusta, ja heidän opastuksellaan valmistettiin intialaisia kasvisruokia - oikea juhla-ateria!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään