tonnikala cannelonit

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

3 tlk tonnikalaa joista 1 voi olla chili maustettu
½-1 dl valkosipulikastiketta tai tuorejuustoa
1-2 tlk tomattimurskaa tai pastakastiketta
sipulia
juustoraastetta
canneloneja
Kermaa

Jaa resepti

Ohje

valutan tonnikalat öljystä ja kaadan kulhoon. Lisään sipulit ja valmis valkosipulikastiketta (sen voi tehdä itse esim creme fraiceen tai tuorejuustoon lisäämällä rutkasti valkosipulia), kastike pitää olla tarpeeksi "jäykkää", että seoksesta tulee tahnamainen eli kermaviili on liian juoksevaa.

Sitten täytän sen kummemmin keittelemättä cannelonit seoksella ja ladon vuokaan. Ainoastaan yhteen kerrokseen eli varaa iso vuoka jos on paljon syöjiä.

Kun täyte on käytetty lorautan vuoan pohjalle vettä noin 3-4 mm (vuoan koko määrää tämän). Kaadan päälle tomaatti kastikkeen, josta olen huomannut että pelkkä tomaatti murska on jotenkin liian "tomaattinen". Valmiit pasta kastikkeet -ihan halvimmatkin- sisältää mausteita jonka vuoksi pidän niitä parempina tai ainakin lisään tomaattimurskan joukkoon. Tätä saa olla reilusti. Niin, että cannelonit saa sitä reilusti myös päälleen, mutta eivät täysin hautaudu.

Lopuksi kermaa iso loraus mikä on aika usein noin 1½ dl ja hatuksi juustoraastetta. Nyt cannelonit pitäisi olla hautautuneena. 

Uuniin 220 asteeseen kunnes ovat pehmeitä (aikaan vaikuttaa määrä) mutta n 35-45 min. Ja uunin lämmöt otan jo paiston puolivälin jälkeen pois päältä.

 Huomaa että kuvan tomaattikastiketta on liian vähän. Sitä tulee olla noin tupla määrä. Kuvasta puuttuu pastakastike jota vielä lisään

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 3 Uuniperunat tonnikala täytteellä
  • 1 4 Soijarouhetäytteiset cannelonit
  • 4 0 Tonnikala leivät
  • 1 0 TexMex cannelonit
  • 0 0 Kevyt tonnikala piiras
  • 6 4 Pekoni-vuohenjuustotäytteiset cannelonit tomaatti-kermakastikkeessa

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään