16 037
16 037

Kylmäsavulohi pasta

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

250 g kylmäsavulohta
300 g katkarapuja
400 g Torino tumma täysjyväpasta (simpukka, fusilli, tms)
20 kpl kapriksia
1/2 kpl sitruunan mehu
3 dl kuohukermaa
80 g Vuohenjuustoa
3 kpl valkosipulin kynsiä
1 kpl iso sipuli
1 tl mustapippuria myllystä
1 ripaus suolaa maun mukaan
1 dl persiljaa
1 rkl RUOKAÖLJYÄ
2 rkl maizenaa

Jaa resepti

Ohje

Tulipas sovellettua netistä löytynyttä ohjetta nimeltään Saatanan savulohipasta. Joulusta oli jäänyt kimpale kylmäsavulohta mutta se oli ollut avattuna ja lämpimässäkin jo sen verran että paras tuoreus oli kadonnut. Siksi ajattelin tehdä siitä ruokaa. Pikainen googletus tarjosikin monia reseptejä mutta tämä www.Metal-Asylum.org -sivustolta löytynyt oli niin erikoinen että ajattelin tehdä sitä. Kaikkia aineksia ei kuitenkaan löytynyt ja tapani mukaan sovelsin reseptiä hetken mielijohteesta lennossa joten tuli tällainen - ja mielettömän hyvää.

Laita pasta kiehumaan. Pilko sipuli kuutioiksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää kaprikset kuullotuksen loppuvaiheessa. Lisää kylmäsavulohi pieninä palasina. Kypsennä kunnes lohi alkaa vaalentua. Älä päästä lohta täysin kypsäksi. Murusta sekaan vuohenjuustoa ja kaada kerma pannulle. Lisää valkosipuli murskana, mustapippuria myllystä reilusti, suolaa sekä sitruunan mehu. Anna kiehua hieman.

Sekoita pari ruokalusikallista maizenaa tilkkaan vettä ja kaada hieman seokseen sekoittaen samalla. Kun kastike vaikuttaa sopivan paksulta lopeta kaataminen. Kastiketta ei tarvi suurustaa paljoa mutta siitä tulee hauskemman tuntuista kun vähän jäykistää.

Tällä välin vahdi että pasta on al dente eli mieluummin hieman raaka kuin kypsä. Tumma täysjyväpasta on hyvä koska on kiinteämpi kuin vaalea vaikka kypsentyisi hieman liikaa.

Lisää lohikastikkeen sekaan pasta ja sekoita. Tässä vaiheessa heitä sekaan myös persilja. Kun seos on kiehuvan kuumaa laita levy täysille ja lisää jäiset katkaravut. Sekoita aktiivisesti niin kauan että seos alkaa uudelleen kiehua josta tietää että katkaravut ovat sulia. Älä kiehuta kuitenkaan yhtään liikaa vaan riittää että katkaravut sulaa ja ruoka kuumenee lähes kiehumispisteeseen.

Tarjoile syviltä lautasilta tai kulhoista patongin kera.

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 4 Kylmäsavulohi voileipäkakku
  • 3 2 Kylmäsavulohi herkkuseurassa 24.6.2015
  • 4 0 Kylmäsavulohi mössö
  • 3 1 Kylmäsavulohi leipä
  • 7 5 Kylmäsavulohi AnjovisvoiTerriini
  • 2 0 Miilunpolttajan pasta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään