Piparkakkukastike Joulukinkulle

5 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

4 rkl kinkun paistorasvaa tai kirkastettua voita
2 rkl vehnäjauhoja
½ sipulia
6 dl kinkun paistoliemi + lihalientä
5 kpl mustapippuria
5 kpl maustepippuria
1 laakerinlehteä
fleur de sel - suolaa
3 kpl piparkakkua

Jaa resepti

Ohje

Kuten olen usein jo sanonutkin - En paljon mittaile aineita, joten reseptin mittoihin ei tule luottaa sokeasti. Myös erilliset raaka - ainevalinnat vaikuttavat lopputuloksen makuun.

HUOM!!! Kinkun paistorasvassa ei saa olla muiden nesteiden jäänteitä, koska muuten sitä kuumennettaessa ilman roiskesuojaa, keittiössi on täysin rasvassa.

Kuori keskikokoinen sipuli ja leikkaa puolikas pieniksi kuutioiksi. Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Lisää siihen jauhot ja ruskita ne tummahkoiksi. Sitten lisää sipuli, pippurit ja laakerinlehti. Jatka ruskistamista tummaksi, muttä älä polta jauhoja. Kaada päälle vähitellen lihalientä ja sekoita hyvin. Keitä kastiketta kunnes se sakenee ja vähennä lämpöä. Anna kastikkeen keihua hiljalleen 10 minuuttia ja ohenna tarvittaessa lihaliemellä tai vedellä.

Murskaa haudutuksen aikana piparkakut. Erilaisissa piparkakuissa tietysti on erilainen maku. Itse käytin Lidlin Voipiparkakkuja niiden voisen ja miedon maun vuoksi. Kastikkeen ei ole tarkoitus peittää kaikkia muita makuja.

Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan, lisää siihen piparimurut ja kiehauta, kunnes piparimurut ovat sulaneet kastikkeeseen. Ohenna kastike tarvittaessa lihaliemellä tai vedellä, koska piparit saostavat sitä kuitenkin. Kastike on valmista tarjottavaksi kinkun ja laatikoiden kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Maukasta minun tapaani...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään