Trampó

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Täyte:
1 keskikokoinen keltainen paprika
1 keskikokoinen punainen paprika
1 pieni tuore chilipalko siemenineen
1 Sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
1 rkl korkealaatuista oliiviöljyä (esim. AZAL)
fleur de sel - suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hakattua, pestyä persiljaa tai vaihtoehtoisesti lehtipersiljaa
1 iso tomaatti
Pohja:
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,75 dl korkealaatuista oliiviöljyä (esim. AZUL)
½ pala tuoretta hiivaa
fleur de sel - suolaa
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja +
1 dl alustamiseen ja kaulitsemiseen
Lisäksi:
2 rkl korkealaatuista oliiviöljyä (esim. AZUL)

Jaa resepti

Ohje

Aloita taikinan ensimmäisestä osasta, eli sekoita hiiva veteen + 1 dl vehnäjauhoja. Anna seistä lämpimässä, vedottomassa paikassa. Esimerkiksi mikroaaltouuni on varsin oiva paikka.

En käytä omaan Trampóoni vihreä paprikaa, koska en erityisemmin pidä sen mausta. Espanjalaisittain trampossa on ainakin vihreää ja punaista paprikaa, keltainen heillä enemmänkin valinnainen.

Pese tomaatti, paprikat ja persilja. Kuori sipuli ja valkosipuli. Halkaise tomaatti, poista kara ja siemenet. Halkaise paprikat ja poista karat, siemenet, sekä valkoiset kalvot. Jos käytät tavallista persiljaa, niin toimi linkitetyn "Pesty Persilja" mukaan. Ruukkupersiljaa ei tarvitse pestä, kuten ei myöskään lehtipersiljaa.

Leikkaa sipulit, paprikat ja tomatit samankokoisiksi kuutioiksi, pitäen tomaatti muista aineista erillään. Hienonna valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja leikkaa chili ohuiksi renkaiksi.

Kuumenna oliiviöljyä paksupohjaisessa padassa tai kattilassa. Freesaa sipulia hetki, lisää paprika ja jatka freesamista. Lisää lopuksi valkosipuli, sekoita hyvin ja kaada seos laakealle vadille. Mausta pippurilla myllystä, sekä suolalla maun ja terveyden mukaan. Lopuksi sekoita jo hiukan jäähtyneeseen seokseen persiljasilppu ja tomaattikuutiot.

Laita uuni kuumenemaan + 200 C asteeseen (kiertoilma + 175 C).

Ota taikina käsittelyyn. Vatkaa taikinaa hiukan ja lisää siihen loput jauhot 3 dl asti. Vaivaa puulusikalla, kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon seinämistä. Laita 1 dl jauhoja leivinalustalle ja aloita jauhojen työstäminen taikinaa. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja, jos taikina tarttuu liiaksi käsiin tai alustaan. Taikinan tulee kuitenkin pysyä pehmeän kimmoisana. Ota tarvittaessa hyppysellinen tai kaksi jauhoja ja kaulitse taikina 30 x 35 cm tasaiseksi levyksi.

Laita arkki leivinpaperia pellille ja voitele se kauttaaltaan ruokalusikallisella oliiviöljyä. Nosta taikinalevy paperille ja levitä pullasudilla ruokalusikallinen oliiviöljyä tasaisesti ja kauttaaltaan taikinan pintaan. Kaada täyte päälle ja levitä kauttaaltaan tasaiseksi kerrokseksi reunoja ja kulmia unohtamatta.

Paista Trampóa n. 20 - 25 minuuttia, kunnes raunat ovat saaneet hiukan väriä ja varsinkin pohjan alapuoli on kauniin ruskea.

Natitaan sellaisenaan esim. lounaalla salaatin kanssa ihan pääruokana. Tarjoile välipalana, retkiruokana tai alkupaloina aperitiivin kanssa. Sopii tarjoiltavaksi kuumana, lämpimänä tai huoneenlämpöisenä (kylmänä kokeilin, mutta maut eivät oikein avautuneet).

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 6 Kantarelli - Västerbottenost- piirakka
  • 14 10 Maustevoi pääsiäislampaalle
  • 3 3 Pangasius Couscouksella
  • 6 4 Croutons Provence - Öljyllä
  • 13 5 Tortilla Española
  • 6 3 Spaghetti Primavera

Kommentit

FutoMaki
Pienellä vaivalla etelän herkkua pöytään...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään