Jauhelihapihvit aurajuustotäytteellä

3 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

400 g (naudan) jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
vettä
½ rkl suolaa
mausteita (esim. valkosipulijauhe,, valkopippuri, jauhelihamauste, paprikajauhe) maun mukaan
1 kpl kananmunia
1 kpl sipulia
½ ptk (valion) aurajuustoa (eli muistaakseni n. 60 g?)

Jaa resepti

Ohje

1. Sekoita korppujauhot ja mausteet kulhossa ja lisää sen verran vettä, että jauhot pääsevät turpoamaan, mutta eivät jää kovaksi möykyksi (koostumus sellainen puuromainen siis). Sekoita tasaiseksi.

2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa paistinpannulla ja sekoita kananmuna korppujauhomassan sekaan.

3. Sekoita jauheliha ja sipuli taikinaan.

4. Ota hieman yli puolet massasta ja taputtele uunipellille leivinpaperin päälle kuusi kappaletta hieman kämmentä isompia, n. 1-1,5 cm paksuisia pihvejä. (Tai maun mukaan pienempiä, mutta huom. pihvit kutistuvat uunissa jonkin verran). Asettele pihvien päälle ohuehkoja aurajuustosiivuja, mutta jätä reunat vapaiksi (ks. kuva tekovaiheesta).

5. Levitä loput massasta pihvien päälle niin, että aurajuusto peittyy näkymättömiin. Varo painamasta liikaa, ettei kova juusto mene alla olevasta massasta läpi.

6. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia (kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita).

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

pihlajainen
Kokeilin huvikseni tällaista, kun sattui olemaan puolikas paketti aurajuustoa kaapissa toisen ruuan tekemisen jäljiltä, ja tuli sen verran hyvää, että ajattelin jakaa teidän kanssanne. :) Yksinkertainen tapa tuoda hieman vaihtelua perus jauhelihapihveihin. Toimisi varmaan myös neljän hengen ateriana, jos tekee pihvejä kahdeksan kappaletta kuuden sijaan - kuudella tuli aika massiivisia yksilöitä ja syötiin poikaystävän kanssa näitä kahtena päivänä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään