77 662
77 662

Pizza 70-luvun tapaan(pellillinen)

10 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

300 gr jauhelihaa
6 kpl tomaatteja
300 gr sinileimaista emmental juustoa
300 gr edam juustoa
2 kpl sipulia
1 purkki ananasmurskaa
kastike
2 kpl tomaattia
2 rl thai hot chili kastiketta
2 rl ketjap manish soijakastiketta
1 rl mustaa pippuria
5 rl ketsuppia
3 kpl valkosipulin kynsiä
suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
pizzataikinaa niin, että se riittää peittämään uunipellin
pizzataikina
4 dl vehnäjauhoja
1/2 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 rl oljyä
kädenlämpöistä vettä

Jaa resepti

Ohje

Tee pizzataikina ja anna sen kohota 1/2 - 1 tuntia. Taikina saa olla mahdollisimman löysä. Parhaan pohjan saat jos annat sen kohota jääkaapissa vähintain 6 tuntia tai mieluummin yön yli.

Paista jauheliha ja mausta se pippurilla ja ketsupilla. Lisää yhden sipulin sipulisilppu joukkoon Paloittele sinileimainen emmental juusto nelikulmaisiksi pieniksi paloiksi ( noin puoli senttiä kanttiinsa). Raasta edamjuusto tai käytä valmiiksi raastettua.

Tee kastike paloittelemalla tomaatit pieniksi kuutioiksi ja valkosipulit silpuksi. Laita kattilaan oliiviöljy ja kuumenna se todella kuumaksi. Kaada kuumaan öljyyn tomaatinpalat ja valkosipuli. Pienennä lämpöä ja anna hautua niin, että tomaatit pehmenevät täysin. Lisää muut mausteet ja anna hautua puoli tuntia.

Kaulitse taikina ohueksi uunipellin kokoisen leivontaparerin päällä. Laita kaulittu taikina pellille. Levitä kastike taikinan päälle. Lisää pohjimmaiseksi raastettu edamjuusto. Seuraavaksi paistettu jauheliha, toisen sipulin sipulisilppu ja ananasmurska. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja laita ne päällimmäisiksi. Lopuksi kuutioksi leikattu sinileimainen emmentaljuusto.

Paista todella kuumassa uunissa niin kauan, että sinsilimanen juusto sulaa pizzan päälle ja pinta on muutenkin ruskea, muttei palanut.

Kuuman pizzan päälle voit laittaa vielä oliivioljyyn sekoitettua valkosipulimurskaa ja oreganoa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maitzo
Tälläisiä paksuja peltipizzoja tehtiin silloin kun me olimme vaimoni kanssa nuoria. Muistan erityisesti ystämme Kaisan ja Pekan jotka tarjosivat illanistujaisissa tomaattisiivupäällystettyjä versioita ja seuraksi tietysti punaviiniä. Minä yleensä ahmin pizzaa liikaa silloisen tyttöystäväni ja nykyisen vaimoni mielestä. Maistuu tämä nykyisinkin ja sopii hyvin esim. railakkaiden juhlien jälkeiseksi päiväksi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään