Keitetyt kananpojan herkkukoivet

Raaka-aineet

1 kpl maustamaton Kariniemen kananpojan koipireisipakkaus (3 kpl)
1 Keskikokoinen sipuli
1-2 valkosipulinkynttä (pailkottuna)
1 piehkö porkkana (tai puolikas isosta)
- pala selleriä
- pala palsternakkaa
- hieman silputtua valkokaalta (jos sattuu olemaan)
1 pieni punainen paprika (tai puolikas isosta)
1 iso herkkusieni (tai 2-3 piempää)
- suolaa (merisuola) ja aromisuolaa
½-1 tl paprikajauhetta
- mustapippuria myllystä (tai jauheena)
n. 1 tl Rajamäen tummaa balsamicokastiketta
n. 1 rkl soijakastiketta (Kikkoman)
1 tomaatti pilkottuna (tai vastaavasti tomaattimurskaa tai tomaattipyrettä)
1 dl punaviiniä

Jaa resepti

Ohje

Pilko ensin kaikki keittojuurekset, sipulit, paprika ja sienet samaan astiaan. Ota riittävän suuri kattila (esim. 4 l) ja ripottele sen pohjalle jonkin verran silppuamaasi kasvis- ja sienisilppua. Ota sitten koipi kerrallaan käsiteltäväksi. Sipaise sen molemmin puolin balsamicokastiketta, ripottele ympäriinsä paprikajauhetta, sopivasti suolaa ja hieman aromisuolaa (ota huomioon, että soijakastikkeestakin tulee ruokaan suolaa). Käsittele kaikki koivet samalla tavoin ja lisää niiden väleihin ja päälle loput juurekset, tomaattimurska, mustapippuria ja soijakastiketta. Kada päälle vielä punaviini ja jätä maustumaan ainakin tunnin ajaksi.

Alkaessasi lopullisesti valmistaa ruokaa, lisää kattilaan vettä niin paljon, että kaikki koivet peittyvät kokonaan. Keitä hiljaisella tulella niin kauan, että koivet ovat kypsät, eli noin tunnin ajan. Varo kuitenkin keittämästä niitä liian kauan, etteivät ne rupea hajoamaan liemeen. Kun keitos on kiehunut selvästi yli puolet ajasta, tarkista maku. Jos maku vaatii, lisää suolaa ja tarvittaessa myös mustapippuria ja mahdollisesti soijakastikettakin. Keitoksesta tulee samalla kertaa kolmelle hengelle sekä maittava kanankoipi että kastike ruokaan.

Koska lientä tulee yhdellä kertaa käytettäväksi yleensä liian paljon, syntyy siinä samalla myös hyvä kanakeitto vaikkapa seuraavan päivän alkuruoaksi sellaisenaan. Halutessaan siihen voi lisätä ruoka- tai kuohukermaa ja ehkä varovasti suurustaakin.

Tarjoa kanankoivet keitetyn riisin (jasmiini tai basmati) ja rapean lehtisalaatin kanssa.

JK.

Kolmen koipireiden pakkaus on hieman ongelmallinen kerralla käytettäväksi perheissä, joissa ruokailijoita on esimerkiksi vain kaksi. Silloin jää yleensä yksi koipi käyttämättä. Lopusta ruoasta saa myöhemmin kuitenkin hyvin nopeasti ja helposti kanaviillokkia, kun keitoksen ensin lämmittää ja poistaa koivesta lautasella luut sekä pilkkoo sen jäljellä olevaan liemeen. Siihen sopii kerma ja sen suurustamiseen on olemassa useita kunnon ruoanlaittajan tuntemia keinoja. -Tämä vihje on kuitenkin vain seurausta siitä, jos tulee kerralla valmistetuksi keitettyjä kanankoipia yli sen määrän, mitä on ruokailijoita.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Cashew kuorrutettua kananpojan fileepihviä
  • 1 0 EZ kananpojan koipireisi
  • 3 0 Kananpojan rintapaloja ja perunaa
  • 3 8 Keitetyt lihapyörykät
  • 9 3 Karibialaiset kananpojan fileepihvit
  • 3 5 Keitetyt ahvenet

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään