13 932
13 932

Pinaatti - Pekonipiirakka

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 rkl korkealaatuista oliiviöljyä (ei extra virgine)
3 täyttä kourallista tuoretta pinaattia (suomalaista)
2 rkl kirkastettua voita
½ jättisipuli (n. 2 - 2,5 dl)
200 g amerikkalaista pekonia
400 g piirakkataikinaa
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
fleur de sel - suolaa
mustapippuria myllystä
muskottipähkinää

Jaa resepti

Ohje

Esilämmitä uuni +225C asteeseen. Painele piirakkataikina läpimitaltaan 26cm piirakkavuokaan. Pistele kauttaaltaan, myös reunat, haarukalla ja esipaista n. 10 - 12 min. uunin alaritililällä.

Kuutioi jättisipuli karkeiksi kuutioiksi. Laita paksupohjaiseen kasariin voi sulamaan ja lisää heti sipulit päälle. Hauduta sipulia välillä sekoittaen n. 5 minuuttia, mutta älä anna ottaa väriä. Kaada sipulit kulhoon, missä sekoitat täytteen.

Kuumenna iso wok tai pata / paksupohjainen kattila. Lisää oliiviöljy ja anna kuumentua. Sitten lisää suomalainen pinaatti. Kääntele, kunnes kaikki lehdet ovat kuumentuneet (= lässähtäneet), mutta älä anna ruskistua. Nosta pinaatti heti pihdeillä leikkuulaudalle. Pihdeillä sen takia, että mahdollista nestettä ei haluta vetisyttämään täytettä. Myös tästä syystä pinaattia ei mausteta suolalla wokkausvaiheessa.

Tässä mainittakoon, että torilta ostamani suomalainen pinaatti on huomattavasti paksu- ja jykevälehtisempi, kuin kaupan pinaatit. Jos käytät kaupasta ostettua hennompilehtisempää pinaattia, niin varaa sitä n. 20% (1/5 osa) enemmän.

Leikkaa pekoni hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pannuhyvin ja lisää pekoni pannulle. Pidä pekoni kääntelemällä kaikenaikaa liikkeellä kunnes se on hiukan rapeaa. Kaada pekoni sipuli - pinaattiin.

Leivitä pinaatti leikkuulaudalle tasaisesti. Mausta mustapippurilla myllystä, raastetulla muskottipähkinällä, sekä suolalla makusi ja terveytesi mukaan. Nyt hienonnetaan pinaati terävällä veitsellä. Pinaatti saa jäädä hiukan karkeaksi. Lisää pinaatti sipulin joukkoon.

Erota kananmunien valkuaiset keltuaisista. Sekoita keltuaiset hyvin kermaviiliin ja sekoita kermaviili pinaatti - sipuliin - pekoniin. Vatkaa valkuaiset hyvin kovaksi vaahdoksi.

Piirakan pohjan pitäisi olla nyt hiukan ruskea ja puolikypsä tai muistithan ottaa pohjan pois uunista, jos tähän täytteeseen menikin enemmän aikaa?

Nosta valkuaisvaahto täytteeseen rivakasti, mutta älä vatkaa. Kaada täyte tasaisesti piirakkapohjalle. Nosta ritilää uunin keskelle ja paista piirakkaa n. 10 minuuttia + 225C asteessa. Pudota sitten lämpöä + 200C asteeseen ja paista kypsäksi (tikkutesti).

Hyvää Ruokahalua!

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 9 Pekonipiirakka
  • 4 7 My Pinaatti - Feta Börek
  • 4 2 Pekonipiirakka
  • 6 9 Pinaatti Feta Quiche
  • 5 6 Kantarelli - Västerbottenost- piirakka
  • 14 8 Flamenco - Tapa

Kommentit

FutoMaki
Erittäin mehevä ja ruokaisa piirakka vaikka lounaalle salaatin kanssa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään