8 470
8 470

Tarte Tatin l. keikauskakku omenoista

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pieniä omenoita
½ dl rusinoita
3/4 dl ruokosokeria
70 g voita
2 pientä lehtitaikinalevyä

Jaa resepti

Ohje

Kuori omenat, poista niistä siemenkota ja lohko jokainen omena 4 osaan.

Sulata voi uuninkestävällä pannulla ja anna sokerin sulaa voihin. Ota pannu liedeltä ja asettele se täyteen omenalohkoja kupera puoli alaspäin ja ripottele rusinat sekaan. Hauduta omenoita ja rusinoita keskilämmöllä voin ja sokerin sekoituksessa 20 minuuttia. Omenoiden on tarkoitus karamellisoitua, ei palaa!

Siirrä pannu 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Yhdistä sillä aikaa kaksi lehtitaikinalevyä ja kaulitse ne vähän pannua suuremmaksi ympyrän muotoiseksi kanneksi. Painele se omenoiden päälle pannuun ja paista vielä n. 20 minuuttia.Varo polttamasta näppejäsi!

Ota pannu uunista ja anna tortun levätä viitisen minuuttia. Anna sen heittää kuperkeikkaa lautaselle, jolloin omenat tulevat päälle ja taikina pohjaksi. Maukas torttu maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Fasaani
Resepti on Glorian ruoka ja viini -lehdestä 6/2010. Tämä on paras kaikista niistä tarte Tatineista, mitä koskaan olen kokeillut. Paistoin omani valurautapannussa (24 cm). Käytin pieniä puolalaisia omenoita, n. yksi euro/kilo. Kotimaisten omppujen ohella nämä puolalaiset ovat suosikkejani muutenkin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään