40 628
40 628

Makusiirapit.

Raaka-aineet

2 osaa sokeria
1 osa vettä
* makuaineet

Jaa resepti

Ohje

 

Oletko koskaan miettinyt miten ne erikoiset makusiirapit oikein tehdään? Näitä yleensä käytetään drinkeissä ym. aineissa antamaan makua ja makeutta ruokiin ja ne on oikeastaan todella helppoa tehdä myös itse. Ero kaupallisen ja kotitekoisen kastikkeen välillä on yleensä se, että kaupalliseen lisätään väri- ja säilykeaineita, joten kotitekoinen on terveellisempi vaihtoehto.

Laita kasariin vesi ja sokeri ja sekoita rauhallisesti kunnes neste kiehahtaa kevyesti. Pistä lämpö matalalle ja anna seoksen hautua 2-3 minuuttia. Tämän jälkeen poista kasari liedeltä. Anna seoksen jäähtyä.

Kun seos on jäähtynyt, lisää makuaine siirappiin, Tähän kelpaa mikä tahansa makuöljy, mehu, ym. Mutta jos teet siirapin mehusta, unohda vesi ja käytä mehua sen tilalla.

Makusiirappi on hyvä keino lisätä hyvä kastike tai siirappi mm. pannareihin, lettuihin ym ja soveltuu hyvin esim jäätelön kastikkeena.

  • Jekku jolla makusiirapin saa onnistumaan? Lisää makuaineet aina kylmään siirappiin, sillä makuaineet voivat kärsiä lämmöstä. Säilytä makusiirappeja aina jääkaapissa. (Mieluiten ilmatiiviissä astiassa , tällöin säilöntäaika kaapissa pitenee)
  • Lisäämällä extramäärän citrusmehua saa siirapin kestämään pidempään.Myös hunajan lisääminen pidentää säilytysaikaa  muuttamatta liiaksi koostumusta, pyri välttämään ilman pääseminen siirappipulloon ja se myös auttaa siirappia säilymään.
  • Makusiirappia johon lisätään kranaattiomenan mehua, kutsutaan grenadine:ksi, ja sitä on useasti käytetty simuloimaan kirsikan makua. Sitä voi tehdä myös kylmiltään sekoittamalla kranaattiomenan mehuun hienojauheista sokeria ja ravistamalla kovasti usean minuutin ajan.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 4 0 Grenadine (kranaattiomena makusiirappi)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

JHawx
Käytetään hyvin usein drinkkien maustamiseen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään