Kanaviillokki

4 annosta

Raaka-aineet

1 pkt broilerin koipireisiä
loraus öljyä
2-4 tl currytahnaa (tai kuiva sekoitus)
½ tl kurkumaa lisäväriksi
1 tl paprikajauhetta
3-4 rkl vehnäjauhoja
4-6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
loraus kanafondia (tai ½-1 kana/kasvisliemikuutio)

Jaa resepti

Ohje

Kypsennä koipireidet 175-asteisessa uunissa tunti. Poista nahka ja revi lihat suikaleiksi. Kaikki tähteeksi jääneet broilerinlihat voi käyttää tähän, mutta itse tykkään käyttää tätä vähän ns. tummempaa lihaa, sen saa revittyä sillai kivasti. Ja koulun viillokissakin oli sitä, eikä mitään fileesuikaleita.

Lorauta pannuun öljyä ja lisää mausteet lämpiämään, maut irtoaa paremmin. Älä kuitenkaan polta! Lisää kanasuikaleet pannuun, sekoita, ripottele joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhojen hetken aikaa kypsyä ennen kuin lisäät nestettä. Mielellään lämmitä vesi ensin vaikka mikrossa tai vedenkeittimellä, lisää pannuun ensin loraus - varo kuumaa höyryä!! - sekoita ettei jää paakkuja, lisää loput vedet sekoittaen. Lisää myös ruokakerma ja loraus fondia, anna pulputtaa hetki. Ruokakerman voi jättää myös pois, lisää silloin vielä vähän vettä. Jos käytät liemikuutiota, mieluusti liuota se lämmitettyyn veteen. Tarjoa lisäkkeeksi riisiä tai vaikka perunaa. Kylkeen sopii myös perinteinen mustaherukkahillo tai -hyytelö.

Currya saa sitten käyttää oman maun mukaan, itse laitan aina vähän tujummin. Vehnäjauhoja en mitannut, joten määrä on vähän arvio. Hyvää kyllä tuli, vaikka itse sanonkin!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Lisäsin vielä kahden nippusipulin varret kun oli jäänyt yli. Sitä kyllä vähän kaivattiinkin, viimeisteli maun. Valkosipuliakin voisi laittaa, itselläni ei tällä kertaa ollut. Nam nam!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään