16 550
16 550

Fried Chicken

Raaka-aineet

1 pkt currymaustettu koipipala (8kpl)
dl korppujauhoja
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
suolaa
1 muna
½-1 litra öljyä keittämiseen
1 Sipuli
(1 yksikyntinen valkosipuli)

Jaa resepti

Ohje

Sekoita munan rakenne rikki lautasella, ripota hiukan suolaa. Laita toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet, sekoita hyvin ja laita hiukan suolaa. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja laita ne ja öljy paksupohjaiseen kattilaan kuumenemaan.

Pyöritä koipipalat kauttaaltaan munassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Kun öljy on kuumaa, laita pari-kolme kananpalaa öljyyn paistumaan. Käännä levy neloselle (1-6) ja paista noin 5 min, eli kun ovat kauniin ruskeita. Käännä välillä, että ruskistuvat tasaisesti molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

Jos teet ranskanperunoita samalla, keitä ensin perunoita muutama minuutti kuumassa oljyssä, nosta pois valumaan ja laita kanat. Kanojen jälkeen kuumenna öljy kuumemmaksi, ota sipulit pois ja keitä perunat rapeiksi. Näille ainakin riitti tämä 5 min, olivat kypsiä ja nämähän jatkaa vielä kypsymistä valutessaan.

Olen aina suunnitellut kanan öljyssä keittämistä, mutta nyt vasta tein ekakertaa. Onkin ihan simppelijuttu ja tulee maukasta, ei kylläkään mitään kovin kevyttä, mutta kerrankos sitä... Kanan nahka muuten "häviää" jonnekin.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään