Sunnuntai lounas

2 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1 kpl kokonainen broileri + 1 kpl iso peruna
MAUSTEVOI:
50 g voita
2 kpl valkosipulinkyntta, murskattuna
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayannepippurijauhetta
1 kpl sitruunaa
2 kpl timjaminoksaa
perunat:
2 kpl suurta perunaa, kuorittuna ja neljaan osaan leikattuna
vetta keittamiseen ja suolaa
1/2 dl couscous-ryyneja
pannukakut (yorkshire pudding):
1 kpl juomalasillinen jauhoja, siiviloityna
1 kpl samanverran maitoa
2 kpl kananmunia
ripaus suolaa ja pippuria
kasvisoljya paistamiseen (tai paistorasva)
vihanneksia (keittoveteen lisaan vahan hunajaa reilusti suolaa)
kastilke:
kanan paistoliemi
2 kpl oxo kananliemikuutiota
1 rkl maizenaa/vehnajauhoja
5 dl kuumaa vettä
1/2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa ja pippuria

Jaa resepti

Ohje

1. Tee pannukakku(yorkshire pudding)taikina vatkaamalla kaikki aineet keskenaan. Jata muhimaan huoneen lampoon puoleksi tunniksi.

2. Silla aikaa valmista maustevoi sekoittamalla valkosipuli, paprikajauhe ja cayanne pehmeaan voihin. Tee kanan nahkaan reikia ja tyonna maustevoita nahan alle jokapuolelle kanaa. Pese sitruuna ja pistele siihen hammastikulla reikia. Laita timjaminoksat ja sitruuna kanan sisaan. Aseta kana uunipellille (halkaise alle iso peruna puoliksi leveyssuunnaassa, joten kana jaa vahan korkeammalle eika paase keittymaan siita irtoavassa rasvassa).

3. Laita kuoritut ja pilkotut perunat kattilaan ja lisaa kylmaa vetta kunnes peittyvat. Kuumenna kiehuvaksi ja lisaa suola. Keita 5 minuuttia ja kaada vesi pois. Laita kattilan paalle kansi ja ravista, jolloin perunoiden pinta vahan rikkoutuu. Lisaa couscous ja ravista uudelleen, kunnes ryynit kuorruttavat perunat. Laita perunat uunipellille kanan ymparille.

4. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Laita lettu- tai blinipannulle (siis pannu missa on viisi/kuusi pesaa) oljya tai paistorasvaa (lihasta paistettaessa erottuvaa rasvaa). Laita pannu kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi kunnes rasva on savuavan kuumaa. Kaada pannulle pannukakkutaikinaa, jotta pesat tayttyvat 3/4. Laita pannu takaisin uuniin 8 minuutiksi. Jos taikinaa on viella jaljella paista toinen satsi samalla tavalla.

5. Laske uunin lampo 180 asteeseen ja laita uunipelti broilerineen ja perunoineen uuniin. Paista noin tunti (riippuen broilerin koosta), kokeile vahan aikaisemmin kypsyytta pistamalla lihaan reika (koiven ja kehon valiin, jos ulostuleva neste on kirkasta, boileri on kypsaa. Kaantele perunoita valilla.

6. Keita kuoritut ja pilkotut vihannekset hunajalla ja suolalla maustetussa vedessa juuri ja juuri kypsiksi (al dente). Siis laita kiehumaan kypsymisjarjestyksessa, jotta kaikki ovat valmiina samaan aikaan.

7. Tee kastike. Siirra kypsa broileri ja perunat folion alle odottamaan. Laita paistopelti liemineen kuumalle liedelle ja lisaa kuuma vesi. Raaputtele kaikki irti pannusta nesteen kiehuessa. Siiviloi liemi kattilaan. Sekoita jauho kylman nestetilkan kanssa ja vatkaa hiljalleen kiehuvaan liemeen. Vatkaa kunnes liemi saostuu. Lisaa kananliemikuutiot ja maista. Lisaa tarvittava maara suolaa ja pippuria. Lisaa tilkka kermaa.

Istuta perhe poytaan ja tarjoile :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 2 Okun lounas miehille
  • 3 3 Irlantilainen PUB lounas 25.3.2015
  • 1 1 Sunnuntai Aamiaista
  • 5 6 Sunnuntai aamiaiselle (23.8.09)
  • 7 7 Broilerilihapullat, kiireisen herkku- lounas 2.8.2016
  • 0 2 SÄMPYLÄT ROUHEISET Sunnuntai Helpot&Nopeat

Kommentit

minna bunce
Hyvaa kotiruokaa :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään