9 007
9 007

Sitruunainen Täytekakku

15 annosta

Raaka-aineet

KAKKUPOHJA
4 kananmunaa
dl sokeria
dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
LEMON CURD (sitruunatahna)
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunamehua
50 g voita
KOSTUTUS
2 dl appelsiinitäysmehua
TÄYTE JA KUORRUTUS
1 tlk (820g) persikanpuolikkaita sokeriliemessä
2 tlk (4dl) vispikermaa
2 tl vanilliinisokeria
sitruunatahnaa (mutta jätä 1dl kakun pinnalle)
KORISTELU
1 dl sitruunatahnaa
2-3 kiiviä
2 säilykepersikanpuolikasta
(suklaanappeja)

Jaa resepti

Ohje

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 3l). Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimalla tasolla n. 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys ja kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  2. Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta ja vatkaa koko ajan vispilällä huolellisesti kattilan pohjaa myöten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
  3. Valuta ja leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi. Jätä pari persikkaa koristeeksi.
  4. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Jätä sitruunatahnasta 1 dl koristelua varten ja sekoita loppu tahna kermavaahdon joukkoon.
  5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy appelsiinimehulla. Levitä pohjalevylle persikkakuutioita ja kermaseosta. Kostuta ja täytä samoin seuraava kerros. Jätä kermaseoksesta 1/3 kakun reunojen koristeluun. Kostuta päällimäinen kakkulevy ja nosta paikoilleen. Laita leikkuulauta hetkeksi kakun päälle.
  6. Levitä loppu sitruunatahna kakun päälle. Viipaloi persikat ja kuoritut kiivit. Asettele hedelmät. Peitä kakun reunat kermaseoksella. Siirrä kakku peitettynä viileään.

Parhaimmalta kakku maistuu seuraavana päivänä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

`suvi
VINKKI ! Lemon curdia voi laittaa myös pikkuleipien täytteeks tai paahtoleivän päälle. Tahna säilyy n. 6-7 päivää jääkaapissa. NAMSKIS ;)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään