11 578
11 578

Raparperi-mansikkapullat (n. 40 kpl)

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Pullataikina:
5 dl maitoa (rasvatonta)
50 g tuorehiivaa
dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 11 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
(voiteluun 1 kananmuna)
Täyte:
5-6 raparperin vartta
(1 dl vettä)
n. 250 g vaniljarahkaa (rasvatonta)
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
(pakaste)mansikoita
koristeluun raesokeria
paperisia muffinivuokia

Jaa resepti

Ohje

Valmista pullataikina:

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota siihen murennettu hiiva ja sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa hyvin. Pehmitä margariinia hetki mikrossa ja vaivaa se taikinaan loppuvaiheessa. Kun taikina on pehmeää ja kimmoisaa, jätä se liinan alle kohoamaan lämpimään paikkaan noin ½-1 tunnin ajaksi.

Huuhtele ja kuori raparperin varret. Pilko ne saksilla pieniksi palasiksi. Kiehauta kattilassa noin desilitra vettä ja keitä raparperipaloja 5-10 kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta raparperit siivilässä ja anna jäähtyä. Ota pakastemansikat sulamaan.

Sekoita vaniljarahkan joukkoon kananmuna sekä halutessasi hieman lisää vaniljasokeria mausteeksi.

Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinasta (kahdessa erässä) ohut levy. Asettele muffinivuoat valmiiksi leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa taikinalevystä sopivan kokoisia neliöitä (tai tee taikinasta pieniä palloja ja litistä ne kaulimella - saat pyöreämpiä leivoksia!) ja laita jokainen neliö muffinivuokaan siten, että siitä muotoutuu kuppimainen. Anna taikinavuokien kohota liinan alla noin puoli tuntia. Paina pulliin kohotuksen jälkeen tarvittaessa kapean juomalasin pohjalla syvennys.

Voitele taikinavuoat kananmunalla. Laita jokaiseen syvennykseen lusikallinen rahkaseosta ja päälle muutama pehmeä raparperipala sekä mansikan puolikas. Ripottele koristeeksi raesokeria.

Paista raparperipullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ennen tarjoilua!

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 11 Mariannetryffelit (n. 50 kpl)
  • 5 0 Vaniljapullat (n. 25kpl)
  • 7 11 Soijarouhepiirakat (n. 22 kpl)
  • 17 17 Helpot ruisleipäset (n. 12 kpl)
  • 1 0 Kauralastut (n. 35 kpl)
  • 5 1 Juustopullat (n. 20 kpl)

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään