Albondigas

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

4 rkl siivilöityjä, valkoisia korppujauhoja
6 - 7 rkl Kermaa
2 rkl mausteöljyä salvialla
1 kpl kananmunia
300 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (3 x jauhettua)
fleur de sel - suolaa
mustapippuria myllystä
**********
Kastike:
2 rkl salviaöljyä
sokeria
2 kynttä kuorittua valkosipulia
2 palkoa bird eye - chiliä
1 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
kasvislientä tai vettä
hunajaa
fleur de sel - suolaa

Jaa resepti

Ohje

Aloitus:

Sekoita korppujauhot kulhossa kerman kanssa hyvin ja jätä turpoamaan n. 15 minuutiksi.

Heti seuraavaksi:

Kuori ja pilko valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna pannulla vähän salviaöljyä ja kuulota valkosipulia sekä chiliä hiukan. Lisää pannulle sokeri ja jatka paistamista hyvin sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja hiukan karamelisoitunut. Nyt pannulle tomaattipyree hyvin sekoittaen. Minuutin hämmentämisen jälkeen kaada tomaattimurska pannulle ja ohenna hiukan kuumalla kasviliemellä. Kiehauta kastike ja soseuta blenderissä (tai sauvasekoittimella). Kastike takaisin kattilaan ja ohennetaan tarvittaessa uudestaan kasvisliemellä. Mausta kastike pippurilla ja hunajalla, sekä makusi ja terveytesi mukaan suolalla. Pidä kastike kuumana.

Takaisin lihapulliin:

Lisää korppujauhoseokseen kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin ja lisää jauheliha, hyvin puuhaarukalla sekoittaen. paista pieni makupala ja mausta makusi mukaan. Käytä suolaa makusi ja terveytesi mukaan.

Muotoile kostutetuin käsin hiukan normaalia suurempia lihapullia. Paista lihapullat nopeasti kaikilta puolilta ja laita kastikkeeseen hautumaan. Hauduta lihapullia n. 40 minuuttia.

Pasta:

Juuri ennen tarjoilua keitä miedosti suolatussa vedessä esim. cappellini pasta. Kun pasta on valmista, sekoita valutettuun pastaan kauttaaltaan hiukan kastiketta. Laita pasta vadille, lisää kastiketta ja lihapullat päälle. koristele tuoreella salvialla ja anna vadin kiertää pöydässä...

Hyvää Ruokahalua!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Maukkaat lihapullat niin arkeen, kuin juhlaankin...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään