1 577
1 577

Omppu soosi

Raaka-aineet

4-5 omenaa
4 rkl vettä
2 rkl voita, mieluummin suolatonta

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja leikkaa omanat neljänneksiksi, poista kodat. Lastaa mikroaaltokestävään kannelliseen astiaan. Lisää vesi, kansi päälle ja mikroveivaa 5 min HIGH. Tarkista kypsyys, sekoita ja lisää tarvittaessa aikaa 2 min HIGH kerrallaan, kunnes kypsiä. Aika on aina erilainen riippuen omenalaadusta. Kaada vesi tarkkaan pois. Älä kuitenkaan hukkaan heitä vitamiinit on tallella ja on mukava juoda se ihan sellasenaan. Itse heitän sen jääteelasini sekaan. Soseuta omenat. Tässä määrässä sauvasekoitin pelaa ihan hyvin jos tekee enemmän on monitoimikone paikallaan. Soseutuksen jälkeen taas mikroa niskaan ainakin 1 min. HIGH. Sekoita voi kuumaan pureeseen kunnes sulaa, käsipelillä, sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Älä makeuta.

Täällä yleisin käyttö on kinkkupihvin lisukkeena. Tai muidenkin possu ruokien kanssa.

Eväs tarkoituksiin kupposen pohjalle omppusoosia ja päälle vanilja yougurttia.

Lämmitettynä jälkiruokana. Päälle vanilja jäätelöä.

No täällä Kanadassa. Vaahterasiirappia haihdutetaan kattilassa kunnes melkein karamellisoituu, lisätään voita ja sekoitetaan tää omppusoosiin.

Aamuisen kaurapuuron sekaan käy kanssa mainiosti.

Mukaan voi myös lisätä muita hedelmiä, marjoja tai hillon loppuja. Silloin maku muuttuu, itse olen käyttänyt päärynöitä, mansikoita, mangoa jne.

Erinomainen aamupala syntyy kun sekoittaa omppusoosiin aamiaismuroja. Ensin astian pohjalle ohueksi siivuteetuja banaaneita, päälle muroilla vahvistettua omppusoosia ja topingiksi kerros vanilja pudingia. Voidaan tarjoilla lettusten tai waffeleiden päällä.

Omppusoosi säilyy mukavasti jääkaapissa ainakin viikon verran. Itse teemme soosin kerran viikossa ja ainakin 2kg pussista omenoita plus mitä muita hedelmiä sattuu olemaan.

Mukavan lisukkeen liharuoille saa kun lisää omppusoosiin karpalohilloa ja BBQ soosia ja muita mausteita maun mukaan, vallankin possun paistin kanssa mainiota.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 2 Callen parempi soosi
  • 2 5 Soosi tatar kalalle12.4.2019
  • 2 2 Omppu Boston
  • 1 3 Omppu pannari
  • 5 11 Keitettyä Lohta & kirpeä soosi 31.8.2016
  • 4 1 Jättilihapullat ja soosi

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään