Nougat-tiikerikakku

30 - 60 min

Raaka-aineet

4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
250 g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
3/4 dl maitoa
250 g nougatia
2 rkl kaakaojauhetta

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja jauhota iso kahvikakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet (paitsi kaakaojauhe). Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri ja lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita lopuksi taikinaan.

Ota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe. Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Laita sitten vuokaan tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Sekoita taikinatasoja haarukalla, mutta varo naarmuttamasta vuokaa!

Paista uunin alatasolla tunnin verran. Peitä kakku paiston loppuvaiheessa, jos se alkaa tummumaan turhan paljon. Tarkista paiston lopussa, ettei kakkuun pistettyyn tikkuun tartu taikinaa. Anna levätä hetken pöydällä ja kumoa varovasti tarjoilulautaselle.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Päärynä
Löysin tämän reseptin Kinuskikissan blogista. Kaapissani sattui olemaan nougatia, joten päätin kokeilla kakkua. Kakku sai paljon kiitosta, se oli hyvin maukas ja mehevä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään