Huomisen Lihapata

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

10 kpl perunoita
1,5 kpl sipulia
1 pkt tuore keittojuureksia
1 kpl porkkanaa
2 dl punaviiniä
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2 kpl laakerin lehtiä
1 nippu timjamia (ei siis koko ruukkua vaan nipsaus siitä)
suolaa, pippureita, valkosipulia, hunajaa
600 g naudan paistia

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja viipaloi karkeiksi suht isoiksi paloiksi juurekset sekä sipuli. Paahda niitä valurautapannulla niin että maut irtoavat ja saavat väriä pintaan, lisää kokonaisia pippureita joukkoon. Paahdon jälkeen laita juurekset voideltuun uunivuokaan->huuhdo pannu vedellä ja lisää vesi vuokaan myös.

Paista kuutioidut lihat pannulla niin että saavat mukavan värin, lisää haluamasi määrä mausteita sekä punkku ja worcestershire. Kaada uunivuokaan. Lisää vuokaan myös laakerinlehdet, persiljatupsu keittojuurespaketista sekä timjami. Älä erottele timjamin lehtiä varsista vaan laita ne yhteen \'läjään\'. Lisää pannuun vettä, kiehauta ja lisää vuokaan. Viimeisenä kuutioitu peruna ja suolaa sekä pippureita myllystä. Sekoittele pataa timjaminippua kuitenkin varoen ja laita uuniin 200C puoleksi tuntia, sen jälkeen alenna lämpö 150C jossa saa olla parisen tuntia.

Seuraavana päivänä lämmitä tunti 150C. Nappaa timjaminippu sekä laakerinlehdet pois ennen tarjolle laittoa. Lisää tuoretta timjamia tai persiljasilppua.

Nestemääriä kannattaa itse seurata ja miettiä kuinka paljon haluaa, jos nestettä liikaa laita uuniin ilman kantta jolloin osa nesteestä haihtuu.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Kun on menoa seuraavana päivänä on kiva ettei tarvitse tuhrata keittiössä aikaa, tämä pata uuniin ja tulee valmiina pöytään =)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään