Raikas minttusuklaa hyytelökakku

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

pohja
200 g suklaa Digestive keksejä
80 g voita
täyte
2 dl vispikermaa
200 g philadelphia tuorejuustoa
1 pss pätkis suklaata
1-2 tl vaniljasokeria
0,5 dl Minttulikööriä
6 liivatelehteä
päällinen
5 dl sitruunalimsaa
0,5 dl triple sec likööriä
0,5-1 dl sitruunamehua
6-7 liivatelehteä

Jaa resepti

Ohje

Aloita pohjan tekeminen murskaamalla keksit. Sulata voi ja sekoita tasaisesti keksimurujen joukkoon. Painele taikina tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan pohjan ja taikinan väliin kannattaa laittaa pyöreä leivinpaperipala.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Murusta Pätkikset ja lisää tuorejuusto-kermavaahdon joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri. Lämmitä likööri kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata lämpimässä liköörissä. Kaada likööri-liivateliemi ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen. Lusikoi ja tasoittele täyte vuokaan pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi

Päällinen: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Poista sitruunalimsasta hiilihapot kaatelemalla sitä kulhosta toiseen. Lisää sitruunamehu ja likööri. Värjää halutessasi elintarvikevärillä tai käytä vaikka sinistä curacao likööriä triple secin tilalla. Lämmitä tilkka limsaa kattilassa ja sulata liivatelehdet siinä. Kaada liivateliemi ohuena nauhana päällysliemeen. Asettele halutessasi vaikkapa hedelmiä hyytyneen täytteen päälle ja kaada sitten päällinen koko komeuden päälle. Anna hyytyä noin 6 tuntia.

Itse koristelin päärynän puolikkaalla ja marsipaanista tekemilläni figuureilla. Jos käytät marsipaania, ota huomioon, että marsipaani alkaa liukenemaan ollessaan kosketuksissa kostean päällisen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 113 6 Appelsiinimango hyytelökakku
  • 3 2 Raikas juustokakku
  • 11 10 Raikas Juustokakku
  • 5 4 Raikas hyytelökakku
  • 0 0 Raikas Raparperi hyytelökakku
  • 2 2 Raikas mustaherukkainen juustokakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään