35 917
35 917

Knöödelit

6 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 kg perunoita
50 g voita (normaalisuolainen)
4 kpl kananmunaa
jauhoja
Täyte:
2 kpl sipulia
4 kpl valkosipulin kynsiä
100 g herkkusieniä
1 dl Hapankaalia
meiramia, pippuria, suolaa

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja keitä perunat suolavedessä. Anna jäähtyä ja sen jälkeen muussaa ne. Lisää joukkoon kananmunat ja voi. Sekoita, voit tehdä tämän myös yleiskoneessa. Lopuksi lisää jauhoja sekaan pikkuhiljaa kunnes seoksesta tulee taikinamaista. Siirrä jääkaappiin tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi.

Pilko kaikki täyteainekset hakkelukseksi tai vähintään pieniksi palasiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon herkkusienet ja niiden pehmennyttyä hapankaali. Mausta lopuksi meiramilla, pippurilla ja suolalla maun mukaan.

Ota "taikina" jääkaapista, painele se noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa n. 8x8cm neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle pieni lusikallinen täyteseosta ja sulje taikinaneliö, jotta täyte jää täysin sen sisään. Pyöräytä vielä jauhoissa pyöreään tai soikeaan muotoon. Asettele varovasti kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia kunnes knöödelit nousevat pintaan. Nosta reikakauhalla pois vedestä, valuta ja tarjoile, esim. poronkäristyksen ja tomaattikastikkeen kera kuten kuvassa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Szegedinin lihapata 10.2.2016
  • 1 0 Hapankaalipiirakka
  • 5 4 Karkea Vuokamakkara (Grobe Fleischkäse)
  • 4 8 Hapankaalipiirakka
  • 0 0 Hapankaalikeitto
  • 1 3 Kasvisotos

Kommentit

tvlupa
Knöödeleitä syödään ainakin Liettuasta Itävaltaan, Unkariin ja Saksaan ulottuvalla vyöhykkeellä. Suomalaisille tutuin saksalainen tapa on punakaalin ja bratwurstin kanssa, mutta monia muitakin yhdistelmiä on. Knöödelit voidaaan tehdä perunan lisäksi vanhojen vaaleiden leipien maidossa uitetuista sisuksista ja ne voivat olla myös makealla kuten luumuilla tai morelleilla täytettyjä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään