2 182
2 182

Shepherds's Pie

Raaka-aineet

500 gr vähärasvaista naudan jauheihaa
1 litra pakaste vihanneksia, seos maissia,vihreitä papuja, porkkanaa, herneitä
1 iso pikkusormen kynnen kokoiseksi paloteltu sipuli
1 tl paprikaa
1/4 tl muskotti pähkinää
1/4 tl kuivattua saframia
hyppysellinen suolaa
1 lt tai enemmän perunamuusia

Jaa resepti

Ohje

Itse käytän sipulit mikrossa tuore vihannes ohjelmalla, muussa tapauksessa aloita sipuleille pannulla. Ruskista jauheliha murusiksi lisää mausteet ja sulatetut pakaste vihannekset sekaan kunnes lämpiävät kunnolla. Painele tämä seos sitten pyreksisen lasivuoan pohjalle ja kerros perunamuusia päälle. Pinnalle voi pistää voi nokareita, parmesan juustoa tai muuta juustoraastetta. Uuniin 200 c 40 - 50 minuuttia.

Tämä versio on ehkä kanadalaisin, englantilais alkuperäiset sanoo, että lammas on ainoo liha mitä voitas käyttää. Suurin osa kansaa kuitenkin käyttää tätä juttua jääkaapin tyhjennykseen, tästä ollaan saatu mitä ihmeellisempiä versioita. Itsekin on kokeiltu kalkkunan tähteistä sun muusta.Lisätty pojalle kastikkeen tähteitä, nakki kuutioita ja mitä vaan. Aina kun tehdään pottumuusia niin tehdään sitä niin paljon että jää tarpeeksi shephard\'s piehin. Hienompiin galaasehin sitä perunamuusiakin voidaan tehdä elegantimmaksi käyttämällä pursotinta, tai piirtemällä haarukalla kuvioita pintaan.

No tää kanadalainen versio meni hyvin kun Keith Richards Rollareista vaati sitä päivittäin hotellissan kun olivat täällä valmistelemassa tulevaa kiertuettaan. Jos joku tekee suomalaisen version niin antakaahan kuulla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 16 3 Shepherd´s Pie (Paimenen piiras)
  • 11 2 Kurpitsapiiras & kurpitsalyhty - Pumpkin Pie & Jack-o-Lantern
  • 7 3 Apple Pie ( omenatorttu )
  • 7 4 Muarin Pumpkin Pie (21.9.08)
  • 2 0 The Man Pie
  • 1 2 American Apple Pie

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään