29 946
29 946

Makkarapannu

2 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

makkaroita jotka sinulle maistuvat
2 kpl porkkanoita
4 kpl perunoita
1/2 pakettia pekonia
1/4 kpl keräkaalia
2 kpl punasipuleita
öljyä
balsamicoa
pippurisekoitusta tai mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Paloittele perunat ja porkkanat siivuiksi. Laita matalaan uunivuokaan ja sekoita niihin öljyä niin, että ne öljyyntyvät joka puolelta. Paista 200 asteessa niin, että ne ovat kypsiä ja kauniisti ruskettuneita. Mausta kevyesti suolalla.

Paloittele pekoni pieniksi palasiksi ja paista paistinpannulla niin, että ne ovat rapeita ja ruskeita. Leikkaa kaali,valkosipuli ja sipuli ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne pekonien joukkoon. Paista niitä öljyssä(2rkl) paistinpannussa niin kauan, että ne pehmenevät. Mausta suolalla ja balsamicolla kevyesti. Lisää pannuun tilkka vettä ja anna hautua.

Laita kaali/sipuliseos porkkanoiden ja perunoiden sekaan uunivuokaan, mutta kuitenkin erilleen. Lisää pippuria makusi mukaan. Laita makkarat päällinmäisiksi. Vuoka uuniin niin pitkään kunnes makkarat ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.

Tarjoile sinapin ja puolukkahillon kera. Tämä vaatii ehdottomasti oluen ruokajuomakseen. Seuraksi sopisi myös mainiosti suolakurkun viipaleet hunajan kera.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

maitzo
Tähän ruokaan toimi innoituksena Tamperelainen Plevnan ravintola. Tähän voi myös käyttää hapankaalia niinkuin Plevnan pannussa, mutta minulla ei sitä ollut kotona ja kokeilin kaalin ja sipulin paistamista ja minusta se toimi myös hyvin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään