Hamburgeri

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Pihvit:
400 g jauhelihaa
1 pienehkö Sipuli
1-2 kpl valkosipulin kynttä
1 kananmuna
korppujauhoja ja vettä
mausteita mielen mukaan
Lisäksi:
rapeaa salaattia
kypsää tomaattia
hyvää kurkkua (tuoretta tai säilöttyä)
cheddar-juustoa
Hampurilaiskastiketta
(hampurilais)sämpylöitä

Jaa resepti

Ohje

Pistä korppujauhot turpoamaan kulhon pohjalle. Itse laitan aina summamutikassa, enkä osaa tarkkaa määrää sanoa. Melko vähän, ehkä pari kolme ruokalusikallista. Ja vettä sitten loraus perään, lisää jos jää turhan kuivaksi. Silppua sipuli hienoksi, murskaa valkosipulin kynnet, nakkaa korppujauhojen perään. Lisää mieleisiä mausteita, esim. paprikajauhetta, mustapippuria, oreganoa. Suolaakin varmaan kannattais laittaa :), ½-1 tl tai miten nyt tykkää. Jauhelihapaketti auki ja lihat ulos, vielä kananmuna perään ja sitten sekoita taikinaksi. Anna levätä sen aikaa kun valmistelet muita aineksia.

Pese vihannekset. Revi salaatti sopivan kokoiseksi, leikkaa kurkkua viipaleiksi, tai halutessasi käytä säilöttyjä viipaleita. Leikkaa tomaatti viipaleiksi, poista kanta ja syötä pupulle. Varaa lautaset ja muut välineet valmiiksi, niin saat syötyä hampurilaisesi kuumana loppuun.

Laita pannu lämpenemään, mielen mukaan öljyä tai ilman. Muotoile vedessä kastetuilla käsillä mureketaikinasta neljä isoa ja litteää pihviä, ne kutistuvat aika paljon paistettaessa. Paista pannulla (erissä jos eivät mahdu kaikki). Kun pihvit alkaa olla valmiita, pistä sämpylänpuolikkaat paahtimeen rapeutumaan, ottaa ihan vaan pari minuuttia.

Lado täytettä mielesi mukaan. Väliin sopisi myös sinappinen kurkkusalaatti, kesäaikaan vähän raikkaan tuoretta sipulinvartta. Eiku syömään!

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Bbq-Pekoni Burgerit.
  • 5 1 Pokkaa?!-chilisoossiburgeri - jauheliha
  • 21 5 Lämmin kasvis sandwich
  • 2 1 Hampurilaiset
  • 1 0 Softit pikku burgerit
  • 0 0 Hampurilainen "jusy lucy"

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään