67 123
67 123

SuklaaRaitakakku tai Leivokset

12 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

7 munaa isoja
dl sokeria
2½-3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 pussi vanhanajan vaniljakastiketta
3 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
200 g suklaata (taloussuklaa, muutkin käy)
200 g voita
Päälle:
100 g suklaata (valkosuklaata tai tummaa)
3 rkl Kermaa
20 g voita
raidat sulatettua suklaata, eri väriä kuin päällys
väliin viinirypäle- tai aprikoosihilloa tai...

Jaa resepti

Ohje

Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla. Toimi kuin tekisit kääretorttua eli varaa myös 2 leivinpaperiarkkia joille ripottelet hiukan sokeria, näille kumotaan kypsä pohja. Kakusta tulee noin puolikkaan pellin kokoinen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Isoille munille 3 dl jauhoja, pienemmille riittää 2½ dl. Jaa taikina kahdelle pellille, tasoita. Paista 220 5-7 min. Kiertoilmauunissa n. 200. Kumoa kypsä levy leivinpaperille ja jätä jäähtymään.

Tee täyte. Sulata voi ja sulata siihen paloiteltu suklaa. Jätä jäähtymään. Kaada vaniljakastikepussi kulhoon, lisää kaakaojauhe, sekoita ja lisää maito. Vatkaa vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaa-rasva vaniljakastike vaahtoon ja vatkaa hyvin sekaisin.

Leikkaa pohjien reunat tasaisiksi ja leikkkaa pohjat puoliksi ja samankokoisiksi. Nosta yksi pohja tarjoilualustalle, tämä ei sotke. Sivele hilloa ohuelti pohjalle, käytä mitä hilloa haluat, mikä tuntuu sopivan suklaan kanssa. Levitä tämän päälle kerros täytevaahtoa. Jatka näin kakku kokoon. Jätä päällimmäinen torttupohja paljaaksi. Laita kevyt paino kakun päälle, kevyt että vähän painuu tasaiseksi, muttei kuitenkaan liiskaannu. Jos täytettä jäi, levitä sitä ohuesti kakun lyhyille reunoille, jos riittää, levitä kaikille.

Päällystä varten sulata voi, lisää kerma ja kuumenna. Sulata suklaa siihen. Levitä suklaaseos kakun päälle, anna valua reunojen yli.

Raitoja varten sulata tilkassa kermaa muutama (6) pala suklaata.

Kakku on nyt valmis ja voit tarjota sen sellaisenaan tai leikata terävällä veitsellä 12 leivokseen. Anna kakun kuitenkin makuuntua tunnin pari kylmässä.

 

 

Mikro on hyvä apuväline sulatuspuuhassa. Suklaan osuutta voi lisätä päällystämiseen, varsinkin jos haluaa reunoille jotain. meillä vaan apuna ollut Joona verotti suklaavarastoa ja jouduin tulemaan toimeen tällä määrällä. Ajatuksena oli myös tehdä päällys tummasta suklaasta ja raidat valkoisesta, mutta sattuneesta syystä tulikin päinvastainen!

Suklaana voi käyttää mitä haluaa, tässäkin oli kaikkea, maito-, talous-, valko ja dajmsuklaata! Hillona mistä tykkää ja tuntuu sopivan suklaan kanssa. 200g voita ei ole painovirhe, tuntuu hurjalta, mutta kyllä se vaan kuuluu. Otin vinkkiä Me-lehdessä olleesta ohjeesta ja siinä oli tämä määrä, eikä se valmiissa kakussa sillai tunnu jollei tiedä, varsinkaan nyt kun lisäsin suklaan osuutta täytteeseen. Oli hyvää aikaisemminkin, mutta nyt 200 g oli aivan siis hurmaavaa!

 

 

 

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 12 3 ViinirypäleHillo tai Marmeladi

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 4 Santerin Leivokset
  • 39 4 VaniljaSitruuna Leivokset
  • 3 4 Käsäläpiirakka: rahkapiirakka hedelmillä, marjoilla tai ilman
  • 37 19 Ystävänpäivä Leivokset
  • 88 21 Keväiset Bebe Leivokset
  • 5 0 Pinaatti-paprika piiras fetalla tai vuohenjuustolla (MEHEVÄ)

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään