Valkosipulileipää simppelisti

Raaka-aineet

hyvää leipää
½-1 dl hyvää oliiviöljyä
pari valkosipulin kynttä
rouhaisu mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Kaada vaikka juomalasin pohjalle oliiviöljyä, sillai sopivasti. Riko valkosipulin kynnet veitsen lappeella painaen ja tiputa öljyyn, halutessasi rouhaise vielä vähän mustapippuria joukkoon. Anna maustua kylmässä mielellään muutama tunti, mutta jos aikaa ei ole, murskaa kynnet puristimella tai hienonna veitsellä ihan kunnolla jotta mehut ja öljyt pääsee ulos. Anna siltikin seistä edes puoli tuntia. Tai sitten käytä lahjaksi saamaasi valmista valkosipuliöljyä :D.

Leikkaa hyväksi havaitusta leivästä viipaleita (esim. moniviljapatonki tai joku maalaisleipä). Sutaise maustettua öljyä leivän pintaan vaikka pullasudilla, oman maun mukaan. Käräytä n. 250-asteisessa uunissa ylätasolla pari kolme minuuttia, että saavat rapeutta ja vähän väriäkin. Tarjoa esim. raikkaan salaatin lisukkeena tai tapas-lautasella.

Hoi! Voit käyttää myös yrttiöljyä tai muuta maustettua öljyä jos sellaista löytyy valmiiksi. KRUTONKEJA saat samalla helposti, öljyllä sivelty viipale vaan paloiksi (\'kuutioiksi\') ja ehkä minuutin kaksi kauemmin uunissa, jotta rapeutuvat ihan sisältä asti. Käytä niitä myös sosekeiton pinnalle. Silloin on kiva jos krutonki on sisältä asti rapea, sillä pinta imaisee kuitenkin keittoa vähän itseensä ja vettyy melko mössöksi jos ei ole sisältä asti rapea. Tähän tarkoitukseen esim. paahtoleipä on hyväksi havaittu.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Lasagne
  • 0 0 Tomaatti-vuohenjuustoleivät
  • 0 0 Muna-pekoni aamiainen vol.1
  • 1 1 Pinaatti-valkohomejuustoleivät
  • 0 0 Herkullinen Tomaattikastike
  • 6 3 Porkkanasosekeitto Helppo ja maukas

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään